Foto

Olimpia Bucuresti a devenit campioana nationala la U16 feminin

Echipa feminina de baschet Olimpia Bucuresti a cucerit laurii Campionatului National de la categoria U16, dupa ce s-a impus astazi in ultimul act al Turneului Final in fata gruparii ACS Gladius Tg. Mures, cu scorul de 66-46. Medaliile de bronz au revenit fostei campioane ACS Dan Dacian Bucuresti, care a dispus in finala mica de echipa ACS Rookies Oradea, cu scorul de 52-47. La festivitatea de premiere din finalul evenimentului gazduit de Medias au mai fost acordate si numeroase premii individuale, reputatul antrenor Octavian Serban oferind trofeul MVP sportivei Petra Matei de la Olimpia Bucuresti, dupa ce s-a detasat clar in topul eficientei pe intreaga competitie.   

Sala Sporturilor din Medias a gazduit, in perioada 15-19 februarie, intrecerile contand pentru Turneul Final al Campionatului National U16, feminin, la start fiind prezente cele mai in forma opt echipe din sezonul 2022-2023. La capatul a cinci zile pline de baschet, intr-o atmosfera incalzita deseori de parinti, rude si suporteri locali, cu multe partide atractive si cu o cursa teribila pentru marele trofeu, echipa Olimpia Bucuresti si-a adjudecat titlul national al categoriei dedicate sportivelor de pana la 16 ani, dupa ce gruparea pregatita de antrenorii Alexandra si Iulian Orbeanu a reusit sa se impuna in finala mare in fata rivalei Gladius Tg. Mures, cu scorul de 66-46. Astfel, Olimpia a intrat in aceasta dupa-amiaza in posesia medaliilor si tricourilor de campion dupa un parcurs fara greseala, bifand cinci victorii din tot atatea meciuri disputate. Pe de alta parte, medaliata cu argint, Gladius Tg. Mures, si-a trecut in cont o performanta deosebita, in semifinale reusind sa elimine din cursa pe ACS Dan Dacian Bucuresti, una dintre pretendente si campioana nationala in ultimele doua sezoane la U16.
In ultimul act al intrecerii de la Medias, cele doua finaliste au oferit asistentei o lupta acerba si echilibrata, baschetbalistele pregatite de Florina Pora avand un debut foarte bun, cu un prim sfert deosebit, dupa care au fost nevoite sa cedeze in fata tavalugului declansat de Olimpia si sa se recunoasca invinse in cele din urma, cu scorul de 66-46 (14-21, 23-8, 15-7, 14-10). In finala mica, ACS Dan Dacian Bucuresti a trecut la mare lupta de ACS Rookies Oradea, cu scorul de 52-47, la capatul unui joc total nerecomandat cardiacilor, si a prins astfel cea de-a treia treapta a podiumului, intrand in posesia medaliilor de bronz.

Toate rezultatele si statisticile de la Turneul Final CN U16 feminin pot fi vizualizate -  AICI

La festivitatea de premiere din finalul competitiei, la care a participat si inegalabilul slefuitor de talente, antrenorul Octavian Serban, dar si reprezentantii FRB - Catalin Burlacu, Tibi Dumitrescu si Paula Misaila, au fost acordate mai multe premii individuale speciale:
MVP – Petra Matei Dora (Olimpia Bucuresti)
BEST FIVE – Stefania Constantinescu si Petra Matei (ambele de la Olimpia Bucuresti), Crina Teglas si Alexia Marcus (ambele de la Gladius Tg. Mures) si Ana Manea (Dan Dacian Bucuresti)
CEL MAI BUN MARCATOR – Neire Mihailescu (Sportul Studentesc)
CEL MAI BUN RECUPERATOR – Ana Manea (Dan Dacian Bucuresti)
CEL MAI BUN PASATOR – Stefania Constantinescu (Olimpia Bucuresti) si Sofia Lapuste (NBS Cluj-Napoca)
CEA MAI DE PERSPECTIVA SPORTIVA – Sonia Dunai (Rookies Oradea)

Conform rezultatelor inregistrate, iata cum arata clasamentul final al CN U16, feminin, sezonul 2022-2023:
1. Olimpia Bucuresti (antrenor Alexandra Orbeanu)
2. Gladius Tg. Mures (antrenor Florina Pora)
3. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Cosmin Serbanescu)
4. ACS Rookies Oradea (antrenor Attila Veres)
5. ACS NBS Cluj-Napoca (antrenor Tudor Dumitrescu)
6. CSM Constanta (antrenor Alina Serban)
7. CSS Bega Timisoara (antrenor Mioara Chitu)
8. Sportul Studentesc (antrenor Predrag Vasic)


Parteneri