Foto

Participare record la Competitia Sportiva Nationala de minibaschet U12, Costinesti 2023

17 terenuri de baschet, 2.786 de copii legitimati si 349 de antrenori validati pe listele de concurs, reprezentand 219 de echipe din intreaga tara! Nu in ultimul rand, peste 5.000 de parinti, rude sau prieteni, care au venit la Costinesti sa-si sustina favoritii incepand de luni dimineata la meciurile din fiecare sesiune! Sunt doar cateva dintre datele care creioneaza tabloul primei editii a Competitiei Sportive Nationale de Minibaschet U12. Intreceri care se vor derula in perioada 26 iunie – 01 iulie, pe terenurile special amenajate iin baza sportiva BTT Costinesti, in baza sportiva Schitu si in parcarea Hotelului Atlantic, in organizarea Federatiei Romane de Baschet, cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Sport, Biroului de Turism pentru Tineret si Primariei Costinesti. Respectand traditia, duminica seara a avut loc festivitatea de deschidere a evenimentului dedicat micutilor baschetbalisti cu varste de pana la 12 ani, pe baza BTT rasunand atat imnul national al Romaniei, cantat a cappella de tanara Stefania Hauta din Mangalia, cat si indemnurile si imnurile personalizate ale echipelor participante.


Statiunea de tineret Costinesti continua sa fie “capitala” baschetului juvenil din Romania, terenurile de baschet din bazele sportive BTT, Schitu si Hotel Atlantic, urmand sa gazduiasca in aceasta saptamana cel mai mare eveniment sportiv dedicat micutilor baschetbalisti de pana la 12 ani. Incepand de duminica dimineata, toate aleile de acces din statiune au fost asaltate de peste 3.000 de participanti veniti din intreaga tara pentru a se bucura de baschet in cadrul Competitiei Sportive Nationale de minibaschet U12, acestia facand schimbul de stafeta cu alti 2.000 de participanti prezenti saptama recent incheiata la intrecerile similar dedicate U10. Veniti cu mic cu mare din toate judetele tarii, micutii baschetbalisti, insotiti de antrenori, parinti si rude, au luat cu asalt pana la pranz toate spatiile de cazare din Costinesti si statiunile invecinate iar spre seara au fost prezenti in numar foarte mare pe baza sportiva BTT la Festivitatea de deschidere a evenimentului organizat de Federatia Romana de Baschet.
Astfel, dupa validare, participantii s-au indreptat cu cantece si indemnuri specifice spre terenurile din baza centrala, unde secretarul general adjunct FRB, Liviu Puicu, a deschis in mod oficial cea mai mare intrecere baschetbalistica organizata pana acum in Romania. Cu sprijinul profesorului de canto Traian Broasca, dirijorul Corului de copii “Callatis” al Centrului de formare si perfectionare vocal-instrumentala Mangalia, evenimentul s-a bucurat si de prezenta tinerei Stefania Hauta, care a cantat a cappella Imnul national al Romaniei. Cu sprijinul Dobrogea Group, cei 52 de arbitri prezenti la competitie le-au oferit tuturor participantilor prezenti binecunoscuta Eugenia, brand national, in vreme ce micutii baschetbalisti care au raspuns la concursurile organizate ad-hoc s-au bucurat de produsele oferite de Dr. Oetker. Cum era de asteptat, chiar daca festivitatea s-a incheiat spre seara, sute de copii au tinut sa ramana la terenuri si, atrasi de mingea portocalie, au “incercat” panourile pregatite pentru inceperea jocurilor din marea competitie care va incepe luni dimineata, cautand parca sa intre cat mai rapid in atmosfera de concurs.


Asadar, incepand de luni, 26 iunie si pana sambata, 1 iulie, pe site-ul oficial al FRB, precum si pe canalele social-media ale FRB, veti gasi detalii si informatii despre evenimentul de minibaschet U12.
In afara sesiunilor de meciuri, marti dupa-amiaza si joi dupa-amiaza sunt programate sa se desfasoare concursuri de aruncari si indemanare, in cadrul Cosului de Aur – Stelian Gheorghiu, la care au fost invitati sa participe toate echipele, precum si un inedit concurs de slam-dunk la un panou setat la o inaltime accesibila micutilor participanti.

Programul sesiunilor din cadrul CSN minibaschet U12, Costinesti 2023:

LUNI - sesiunea de dimineata (de la ora 8:00), sesiunea de dupa-amiaza (de la ora 16:00)

MARTI - sesiunea de dimineata (de la ora 8:00), concursuri dupa-amiaza (de la ora 17:00)

MIERCURI - sesiunea de dimineata (de la ora 8:00), sesiunea de dupa-amiaza (de la ora 16:00)

JOI - sesiunea de dimineata (de la ora 8:00), concursuri dupa-amiaza (de la ora 17:00)

VINERI - sesiunea de dimineata (de la ora 8:00), sesiunea de dupa-amiaza (de la ora 16:00)

SAMBATA - sesiunea de dimineata (de la ora 8:00)

Parteneri