Foto

Performanta istorica pentru U-BT Cluj-Napoca in Basketball Champions League

Campioana en-titre a LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a realizat marti seara o performanta istorica pentru baschetul masculin autohton, devenind prima echipa din Romania care accede in sferturile de finala ale Basketball Champions League. Gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan a obtinut acest rezultat notabil in competitia derulata sub egida FIBA dupa ce s-a impus, in deplasare, in fata echipei belgiene Filou Oostende, cu scorul de 85-74, si s-a clasat pe primul loc al Grupei K din Top 16 BCL.

Arena belgiana Versluys Dome a gazduit, marti seara, ultimul meci din cadrul Grupei K din Top 16 Basketball Champions League, echipa locala Filou Oostende primind replica U-Banca Transilvania Cluj-Napoca intr-un joc cu o miza deosebita pentru ambele echipe: calificarea in Top 8. Puternic motivati de miza si sustinuti din tribune de un grup de suporteri venit special sa fie alaturi de echipa favorita, baschetbalistii pregatiti de Mihai Silvasan au pus stapanire totala pe joc inca de la primele actiuni si au incheiat primul sfert cu un avantaj considerabil, tabela indicand scorul de 12-31! Belgienii incearca din rasputeri sa se trezeasca din corzi dar campionii Romaniei sunt de neoprit din marsul lor triumfal spre victorie si o calificare, in premiera, in Top 8 BCL, iar sirena care anunta intrarea echipelor la vestiare ingheata tabela la scorul de 34-50.
Dupa pauza, gazdele declanseaza o cursa nebuna de urmarire si incearca sa reduca din handicap si sa revina in joc, dar reprezentanta LNBM reuseste sa faca fata presiunii si inchide sfertul al treilea cu un avantaj de opt lungimi, scor 59-67. Ultimele zece minute au fost de foc, de totul sau nimic pentru ambele echipe, iar baschetbalistii de la U-Banca Transilvania s-au dovedit a fi mai pragmatici, gasind resursele necesare de a inclina decisiv spre final balanta victoriei in favoarea lor. Stewart marcheaza cu mult calm ultimele doua aruncari libere din meci si inchide jocul la scorul de 74-85, rezultat care aduce calificarea gruparii clujene de pe prima pozitie a clasamentului Grupei K.

Statistica meciului – AICI

Miercuri seara sunt programate ultimele partide din faza grupelor din Top 16 BCL iar vineri U-Banca Transilvania Cluj-Napoca isi va afla numele adversarului din sferturile de finala, faza in care se va juca dupa sistemul cel mai bun din 3 partide.
Conform calendarului competitional BCL, meciurile din Top 8 sunt programate in aprilie.

Rezultate, statistici, inregistrarile video ale partidelor, precum si alte informatii din Basketball Champions League - AICI

Parteneri