Foto

Pini Gershon va contribui la dezvoltarea baschetului juvenil romanesc

Federația Română de Baschet organizează, prin intermediul parteneriatului realizat cu forul similar din Israel, o primă acțiune de trei zile dedicată perfecționării antrenorilor români de perspectivă. Cursurile vor avea loc în Capitală, în perioada 24-26 martie, în Arena FRB (antrenamente demo) și în sala de conferințe Mihai Nedeff din sediul FRB (prelegeri), și vor cuprinde mai multe ore de teorie și de practică sub îndrumarea celebrului antrenor israelian Pini Gershon, cel care va asigura în urmatorii trei ani asistența tehnică necesară pentru a ridica performanțele sportive ale jucătorilor români și implicit de a dezvolta baschetul juvenil autohton si nu numai.

Declarat în 2005 antrenorul anului în Euroliga, Pini Gershon are un CV impresionant, fiind dublu câștigător al celei mai importante competiții europene intercluburi, de opt ori campion al Israelului și de tot atâtea ori câștigător al Cupei Israel. În prezent coordonează activitatea tuturor staff-urilor tehnice ale naționalelor Israel, fiind unul dintre cei mai apreciați antrenori din Țara Sfântă si nu numai.  

La acțiunea programată să se desfășoare în acest week-end în baza parteneriatului româno-israelian inițiat de președintele FRB, Carmen Tocala, reputatul antrenor Pini Gershon va sosi vineri în România însoțit de antrenorul reprezentativei U17 a Israel, Amar Adir. Sub directa lor îndrumare și coordonare, în cadrul cursurilor care vor avea loc vineri seară (de la 18:00 pina la 20:00), sâmbătă (dimineata de la 10:00 pina la 12:00 iar dupa-amiaza de la 18:00 pina la 20:00 - antrenament demo) și duminică dimineață (de la ora 10 pina la ora 12:00), vor fi abordate mai multe puncte importante dintr-o tematică variată:
- Selecția potențialilor jucători pentru echipele naționale
- Selecția potențialilor antrenori pentru echipele naționale
- Sistemele de joc pentru loturile naționale, precum și includerea lor în programul de pregătire al cluburilor
- antrenamente demo pentru cluburi, la categoriile U16 - U18 - U20
- elemente fundamentale în antrenamente de pregătire fizică
- elemente fundamentale în antrenamente de pregătire psihologică
- beneficii pentru jucătorii și antrenorii care fac parte din loturile naționale
- modalitățile prin care FRB îi poate ajuta pe antrenori să se dezvolte profesional

Parteneri