Foto

Polivalenta din Oradea, inaugurata cu spectacolul stelelor din LNBM

Dupa o intrerupere de trei ani, cauzata de pandemia Covid-19, traditionalul All Star Game LNBM a revenit in atentia fanilor, meciul stelelor din baschetul masculin romanesc fiind gazduit de noua si moderna Sala Polivalenta din Oradea. Selectionata Nordului s-a impus in fata rivalei Sud, cu scorul de 125-122, iar MVP a fost desemnat Mark Ogden Jr. Internationalul Lucas Tohatan a castigat concursul de indemanare, in vreme ce americanii Stephen Holt si Garlon Green au fost castigatorii concursului de aruncari de la mare distanta, respectiv al concursului de slam dunk. Organizatorii au adunat la licitatia care a avut loc, seara, la dineul All Star Game, suma de 38.000 de euro, care va fi donata Scolii Gimnaziale „Oltea Doamna” din Oradea pentru amenajarea unui teren multifunctional in aer liber.

Noua Sala Polivalenta din Oradea a fost inaugurata oficial, in data de 20 aprilie, cu ocazia traditionalul All Star Game LNBM. In prezenta a peste 5.000 de spectatori, care au umplut pana la refuz tribunele modernei arene bihorene, stelele LNBM au realizat un adevarat spectacol pe noul parchet, atat in traditionala disputa dintre selectionatele Nord si Sud, precum si in cadrul concursurilor in care au participat. Seara magica a fost deschisa de concursul de indemanare dedicat sportivilor romani U23, internationalul Lucas Tohatan reusind sa-l depaseasca in marea finala pe mai tanarul sau coleg din nationala, Luca Colceag. A urmat prezentarea componentelor celor doua selectionate, pe parchet facandu-si aparitia ”artistii principali” din LNBM, care au fost nominalizati in urma votului publicului, mass-media si a Tehnicului FRB:
NORD – LUCAS TOHATAN, JUSTAS TAMULIS si RARES UTA (de la BC CSU Sibiu), PATRICK RICHARD II, KAREL GUZMAN, ELIJAH STEWART, LUCA COLCEAG si DUSTIN MORGAN HOGUE (de la U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA), KRISTOPHER RICHARD, BOGDAN NICOLESCU, GARLON GREEN si MARK OGDEN Jr. (de la CSM CSU ORADEA). Antrenori: MIHAI SILVASAN (U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA) / CRISTIAN ACHIM (CSM CSU ORADEA)
SUD - TROY FRANKLIN (SCM U CRAIOVA), ANDREI MANDACHE si KEITH CLANTON (de la DINAMO BUCURESTI), MARCU BADIU, DAVID VIDA, VLAD MOLDOVEANU, ROLLAND TOROK si OUSMANE BARRO (de la CSO VOLUNTARI), MLADEN JEREMIC si MIHAI MACIUCA (FC ARGES PITESTI), TERRELL CARTER II (STEAUA BUCURESTI) si ANDREJ MAGDEVSKI (CSM BASCHET PETROLUL PLOIESTI). Antrenori: SASHA OCOKOLJIC (CSO VOLUNTARI) / TUDOR COSTESCU (FC ARGES PITESTI).

Statistic vorbind, dinamovistul Keith Clanton a fost primul sportiv care a marcat primul cos oficial la inaugurarea arenei oradene, iar ulterior, baschetbalistii prezenti pe teren au cautat sa faca spectacol spre deliciul publicului, generand diverse faze spectaculoase si haioase. Ca de fiecare data la astfel de evenimente, baschetul a fost imbinat cu multe momente muzicale si multa voie buna, atmosfera fiind destinsa de artistii DJ Nasa, Vlad Dobrescu si Connect-R, in vreme ce Victor Mihalcea si DOC au incercat sa tina asistenta in priza vreme de patru ore. Mult asteptatele concursuri ale All Star Game i-au avut in centrul atentiei pe doi reprezentanti ai echipei gazda, CSM CSU Oradea, americanii Stephen Holt si Garlon Green fiind castigatorii concursului de aruncari de la mare distanta, respectiv al concursului de slam dunk. In finala concursului de 3 puncte, Holt a dispus de Patrick Richard, in vreme ce la concursul de slam-dunk, Green a fost preferat de juriu in locul lui Elijah Stewart, dupa doua incercari in care a sarit pe rand peste coechipierii sai Bobe Nicolescu si Alexandre Gavrilovic. Seara s-a incheiat cu victoria selectionatei Nordului, cu scorul de 125-122, iar MVP-ul galei a fost declarat Mark Ogden Jr. (CSM CSU Oradea), cu o linie statistica in care a adunat 20 de puncte, 13 recuperari si 5 pase decisive.

Licitatie in folosul elevilor oradeni

Imediat dupa spectacolul LNBM din noua Polivalenta, a avut loc dineul oficial, presedintele FRB Carmen Tocala oferind plachete primarului oradean Florin Birta si presedintelui CSM Oradea, Serban Sere, ultimul anuntand si obiectivul licitatiei: ”Hai sa sprjim impreuna sa construim un teren multifunctional la o scoala emblematica din Oradea, Scoala Gimnaziala Oltea Doamna, unde invata peste 1000 de copii!”. Mesajul a fost rapid receptionat iar presedintele Carmen Tocala a anuntat ca FRB sprijina proiectul cu suma de 5.000 de euro, in vreme ce directorul Decathlon Oradea a anantat ca firma de echipamente sportive va asigura dotarile necesare pentru terenul multifunctional iar Fundatia coordonata de Dusan Wilms a oferit suma de 2.000 de euro.
Mihaela Bar si Victor Mihalcea au intretinut atmosfera si au demarat licitatia pentru tricourile baschetbalistilor de la All Star Game, cel mai licitat obiect fiind mingea oficiala de joc. Semnata de protagonistii spectacolului stelar, mingea de joc a fost achizitionata cu 12.000 de euro, astfel ca suma totala adunata in cadrul licitatiei a fost de 38.000 de euro, o suma care le va permite elevilor de la Scoala Gimnaziala Oltea Doamna sa spere ca in cel mai scurt timp se vor putea antrena pe o suprafata de joc ultramoderna.

Parteneri