Foto

Precizari referitoare la asigurarea asistenta medicala calificate la turneele de juniori

Urmare a masurilor dispuse prin Raportul DSU din 17.08.2023 catre Federatia Romana de Baschet, referitor la incidentul tragic petrecut la un meci din turneul final B din cadrul CN U16, masculin, de la Focsani, atunci cand antrenorul Dalibor Destanovic a incetat din viata din nefericire,

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a decis in data de 12.09.2023 ca la toate turneele de juniori sa fie asigurata asistenta medicala calificata (Salvare), costurile urmand sa fie impartite si acoperite intre echipele participante la turneu.

Consiliul Director a tinut cont de prevederile legale in vigoare, enuntate clar si in masurile dispuse de DSU:

Asigurarea asistentei medicale de urgenta prespitaliceasca la manifestari sportive se solicita obligatoriu de catre organizatori, pe baza unor contracte valabil incheiate cu serviciile private sau publice de urgenta prespitaliceasca, conform prevederilor art. 105, alin 10, din Legea nr. 95/2006; Organizatorul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport se va asigura ca prestatorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca are capacitatea deplina de a presta respectiva activitate, respectiv daca detine Autorizatie de functionare eliberata de catre autoritatea de sanatate publica avand obligatia sa asigure in timpul competitiei, cel putin o echipa de prim ajutor calificat, care utilizeaza ambulante tip B, conform prevederilor art. 55, alin 4, din Legea educatiei fizice si sportului 69/2000, cu modificarile din Legea nr. 34/2009 privind modificarea si completarea Legii 69/2000.

Astfel, in baza prevederilor legale si a deciziei CD, la turneele de juniori, organizatorul trebuie sa asigure in timpul competitiei cel putin o echipa de prim ajutor calificat, care utilizeaza ambulante tip B.

 

Parteneri