Foto

Precizari referitoare la baremurile de arbitraj aplicate in competitiile organizate de FRB

In urma numeroaselor controverse aparute in spatiul public, referitoare la baremul de arbitraj aplicat in baschetul romanesc la toate nivelurile de varsta in cadrul Campionatelor Nationale, Federatia Romana de Baschet face urmatoarele precizari. Pentru o informare cat mai corecta a tututor celor implicati in fenomen, si nu numai, de la sportivi, antrenori si pana la parinti, rude sau suporteri, va informa ca baremul de arbitraj aplica in intrecerile interne este urmatorul:


- categoria babybaschet, minibaschet, CN U12 – arbitrajele de la meciurile din Festivalul de Babybaschet si Minibaschet, precum si la cele din cadrul Campionatului National U12, sunt asigurate de Federatia Romana de Baschet (cazarea, masa, transportul si baremul de arbitraj pentru oficiali sunt suportate de catre FRB).

- categoria juniori – pentru meciurile din cadrul Campionatelor Nationale U13, U14, U15, U16, U17, U18, U19 si U20, baremul de teren pentru un arbitru este de 71 lei brut, echipa organizatoare achitand si cheltuielile de cazare, masa si transport ale arbitrului. Vezi baremierul pentru meciurile de juniori din cadrul Campionatelor Nationale  (barem pentru toti oficialii care asigura buna desfasurare a unui meci)- AICI

Liga 1 – pentru meciurile din Liga 1, masculin, baremul de teren pentru un arbitru este de 167 brut, echipa organizatoare achitand si cheltuielile de cazare, masa si transport ale arbitrului.

LNBF – pentru meciurile din Liga Nationala de Baschet Feminin, baremul de teren pentru un arbitru 287 brut, echipa organizatoare achitand si cheltuielile de cazare, masa si transport ale arbitrului. Idem pentru Cupa Romaniei, feminin.

LNBM – pentru meciurile din Liga Nationala de Baschet Masculin, baremul de teren pentru un arbitru 858 lei brut, echipa organizatoare achitand si cheltuielile de cazare, masa si transport ale arbitrului. Idem pentru Cupa Romaniei, masculin.

Parteneri