Foto

Premierul Marcel Ciolacu, alaturi de Team Romania la Complexul Olimpic Sydney 2000

Momente emoționante astăzi la Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic ”Sydney” 2000 din Izvorani. Sportivii medaliați  la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023 și ocupanții locurilor 4-6 (aici incluzând și echipa feminină de baschet 3x3 - Sonia Ursu, Anamria Vîrjoghe, Teodora Manea și Alina Podar), precum și medaliații la Jocurile Mondiale Special Olympics Berlin 2023 au fost felicitați pentru rezultatele obținute de Marcel Ciolacu, premierul României și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în cadrul unei ceremonii la care au participat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, George Boroi, secretarul general al COSR, membrii ai Comitetului Executiv al COSR, personalități ale sportului și Mișcării Olimpice din România.

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezentată generația următoare a sportului românesc -TEAM ROMANIA  care sâmbătă dimineață va pleca spre Maribor pentru a participa la cea de-a XVII-a ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, competiție multi-sporturi rezervată sportivilor cu vârste între 14 și 18 ani.

"Vă mulţumesc că mi-aţi făcut onoarea să fiu astăzi lângă dumneavoastră, lângă aceşti copii minunaţi fără de care nu am putea merge înainte, să fiu alături de dumneavoastră, antrenorii, preşedinţii de federaţii, mulţi dintre dumneavoastră îmi sunteţi şi prieteni. Fără puterea exemplului, şi aceşti copii reprezintă puterea exemplului, nu putem vorbi de câştiguri, nu putem vorbi despre performanţă şi nu putem vorbi despre ceea ce ne dorim în viaţă", a spus Marcel Ciolacu, subliniind că va încerca, din postura de premier, să se ridice la nivelul aşteptărilor în privinţa sportului românesc.

"O perioadă mult prea lungă, Guvernul şi statul român nu a avut un program coerent în ceea ce priveşte sportul de performanţă şi nu numai. Cred că împreună cu dumneavoastră, împreună cu doamna preşedinte al Agenţiei de Sport, să reuşim să creionăm, atât pe termen scurt, dar, foarte important, pentru că performanţele nu vin peste noapte, pe termen mediu şi lung un program coerent, transpartinic, care să fie mai mult decât o lege, să fie respectul pe care noi politicienii îl arătăm marilor campioni şi viitoarelor generaţii", a declarat Marcel Ciolacu.


"Rezultatele dumneavoastră, încă o dată, demonstrează valoarea, determinarea şi curajul de care daţi dovadă. Sunteţi o mândrie pentru România şi un exemplu de urmat pentru generaţiile mai tinere", a afirmat Ciolacu.

Referitor la performanțele reprezentanților României la  Jocurile Mondiale Special Olympics Berlin 2023, Marcel Ciolacu a accentuat că această competiţie reprezintă un exemplu despre cum sportul poate fi folosit drept catalizator împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie.

"Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. Şi cred că acesta este un exemplu excepţional pentru o ţară întreagă", a subliniat premierul.

Președintele COSR Mihai Covaliu a transmis la rândul său un mesaj de suflet sportivilor participanți la eveniment: ”Fiecare participare la o întrecere olimpică, însemnă experiență și vă ajută să înțelegeți că olimpismul este mai mai mult decât o competiție, este o stare de spirit. Spiritul Team Romania. Iar Team Romania înseamnă ÎNCREDERE,CURAJ, FORȚĂ ȘI DORINȚĂ DE VICTORIE.
”FASTER, HIGHER, STRONGER-TOGETHER,  este MOTTO-UL OLIMPIC! Ghidati-vă după el!"

Printre cei 92 de sportivi care vor participa la FOTE Maribor 2023 se numără și 8 baschetbaliști 3x3 (4 băieți, 4 fete): Beáta Bara-Németh, Ioana David, Maria Stănescu, Elena Agnes Zane, Robert Andrei Spoitoru, Albert Gabriel Buzatu, Damian David, Lehel Szabó, însoțiți de Ancuța Stoenescu în calitate de oficial.

Parteneri