Foto

Primaria Capitalei acorda sprijin financiar pentru organizarea Campionatului Mondial U23 de baschet 3x3

La inceputul acestui an, FIBA anunta ca a treia editie a Cupei Mondiale de baschet 3x3 destinata echipelor nationale U23 se va disputa la Bucuresti, in perioada 5-9 octombrie 2022. Evenimentul va fi organizat de Federatia Romana de Baschet sprijinul partenerului Sport Arena si in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti in incinta Circului Metropolitan, locul inedit unde s-a disputat si FIBA 3x3 Europe Cup 2018.

Luni, 11 iulie, Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ca a semnat un contract cu Federatia Romana de Baschet privitor la organizarea Campionatului Mondial U23 de baschet 3x3 de la Bucuresti. Conform celor declarate de primarul Nicusor Dan, in baza acestui contract, Primaria Capitalei va sprijini organizarea si desfasurarea competitiei cu 1.5 milioane de lei.

”Am semnat un acord de cooperare cu Federatia Romana de Baschet pentru organizarea, la Bucuresti, a Campionatului Mondial de Baschet 3x3 pentru Tineret. Competiția sportiva, care va avea loc in perioada 5-9 octombrie 2022, va fi sprijinita de Primaria Municipiului Bucuresti cu suma de 1,5 milioane lei si prin gazduirea meciurilor la Circul Metropolitan Bucuresti. La eveniment sunt asteptate peste 40 de echipe nationale din intreaga lume, iar meciurile vor fi transmise in direct, prin intermediului canalului de YouTube al Federatiei Internationale de Baschet, dar si prin intermediul televiziunilor tarilor participante. Este, asadar, un eveniment sportiv care va aduce prestigiu si vizibilitate orasului nostru. Totodata, acesta va contribui la promovarea baschetului in formula de 3x3 in randul tinerilor. Tin sa menționez faptul ca jucatorii romani de baschet 3x3 au inregistrat succese deosebite in ultimii ani, atat la nivelul echipei masculine cat si feminine. Astfel, Romania s-a clasat in primele 7 echipe ale lumii la Jocurile Olimpice si a obtinut medalii de aur si argint la Campionatele Europene”, se arata in comunicatul postat de edilul Capitalei.

FIBA 3x3 U23 World Cup este o competiție anuala. Japonia (feminin) si Rusia (masculin) sunt campionii en-titre. Bucureștiul va gazdui in acest an cea de-a treia editie a competitiei. Recent, orasul Lublin (Polonia) a fost anunțate ca gazda a celei de-a patra editii, in 2023.

"Este o onoare sa fim creditati de FIBA cu increderea de a organiza in Romania FIBA 3x3 U23 World Cup 2022. Baschetul 3x3 a fost in ADN-ul nostru inca din primele zile ale aparitiei sale. Calificarea la Jocurile Olimpice a fost o incununare a eforturilor noastre continue de a investi in aceasta disciplina. De asemenea, a fost un imbold pentru noi de a continua sa organizam evenimente de inalta tinuta, continetale sau mondiale si de a incerca sa ne calificam din nou la Jocurile Olimpice, editia Paris 2024", a declarat Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet, la putin timp dupa ce FRB a fost anuntata ca a primit organizarea competitiei mondiale.

Parteneri