Foto

Programul National Sa crestem sanatos prin baschet prinde aripi!

Toate structurile sportive care au accesat fonduri din contul satelit FRB pentru finantarea proiectelor declarate elegibile in cadrul Programului ”Sa crestem sanatos prin baschet”, program initiat de FRB si dedicat in principal descoperirii de noi talente si valorificarii aptitudinilor individuale intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie a copiilor, juniorilor mici si a persoanelor cu nevoi speciale, au demarat deja primele actiuni. In intreaga tara, reprezentantii celor 35 de structuri sportive au inceput sa-si promoveze regional proiectele, sa caute sprijin si sa realizeze parteneriate cu inspectoratele scolare judete, dar si cu administratiile locale. Unele dintre acestea, au demarat deja si primele actiuni dedicate cresterii bazei de selectie in teritoriu, precum si imbunatatirii starii de sanatate publica prin crearea unui cadru social si organizatoric favorizant.

Astfel, in zona de nord a tarii, mai exact in Sighetul Marmatiei, au fost organizate intalniri cu viitorii sportivi, dar si cu posibil viitori arbitrii si oficiali, precum si primele antrenamente in care copii au inceput sa descopere tainele baschetului si sa-si testeze aptitudinile si talentul, urmand ca proiectul ”Crestem jucand baschet” realizat de CSS Sighetul Marmatiei sa prinda aripi si sa se extinda in regiune. Au fost deja invitati sa participe in cadrul actiunilor din acest proiect fostul antrenor al echipei nationale, Marcel Tenter, precum si arbitrul LNBM Dan Narcis, iar micutii sportivi sunt deja captivati de sportul cu mingea la cos.

La mica distanta, in Cluj-Napoca, Asociatia Judeteana de Baschet a demarat si ea actiunile in cadrul proiectului ”Servus, baschet”, organizand un workshop la care au participat foarte multi copii si profesori, iar in prezent programeaza deja meciuri intr-o competitie interscolara care cuprinde mai multe cartiere. La prima intalnire, micutii sportivi au aflat ce inseamna o ”farfurie sanatoasa”, descperind tainele educatiei nutritionale de la Marina Sfirlea si Patricia Hedesiu, iar ulterior au descoperit cu ajutorul kinetoterapeutilor Adi Resteman si Tudor Pintea cat de necesara este o rola de spuma pentru exercitiile de incalzire. Micutii sportivi au avut parte si de o surpriza, internationalul roman si capitanul U-BT Cluj, Patrick Richard, venind alaturi de cei mici pentru a le povesti ce inseamna performanta in sport, dupa care a participat la o sesiune de fotografii si autografe.

Sunt doar doua exemple dintre cele 35 de proiecte care sunt parte din Programul National ”Sa crestem sanatos prin baschet!” iar actiunile dedicate copiilor au deja ecouri in zonele respective.
Vom reveni cat de curand posibil si cu alte exemple si proiecte din tara, cu cat mai multe actiuni programate si desfasurate in Programul National ”Sa crestem sanatos prin baschet”.  

Gasiti AICI informatii despre proiectele declarate eligibile si care sunt finantate din contul satelit FRB

Fotografii si alte informatii gasiti si pe paginile de facebook sau pe site-urile structurilor sportive implicate.

Parteneri