Foto

Revista fanilor baschetului sibian - record mondial la aniversarea numarului 200!

Fanii baschetului siban se pregatesc sa intre din nou in "Cartea recordurilor" cu un proiect ce presupune tiparirea celei mai mari reviste din lume. „CSU Fans Magazin”, singura revista de baschet din Romania care a intrat in al 13-lea an de existenta, va sarbatori numarul 200 cu o editie speciala, ce va masura nu mai putin de 1x1,6 m si 24 de pagini. Proiectul este realizat de Asociatia „Al 6-lea jucator” si are ca dublu scop marcarea numarului aniversar al revistei si strangerea de fonduri pentru realizarea proiectului inscris la Maratonul International Sibiu, statuia lui Elemer Tordai.


Asociația „Al 6-lea jucator” iese din nou la rampa cu un proiect ambitios, dupa succesul din 2007, cand reusea sa stabileasca un record mondial gratie organizarii celui mai lung meci de baschet din lume. Pe 2 august 2007, la Sibiu s-a desfasurat cel mai lung meci de baschet din istorie, 24 de baschetbalisti jucand 80 de ore fara intrerupere, actiunea fiind inregistrata si certificata de World Records Academy.
Anul acesta, asociatia isi propune atingerea unui nou record mondial, care are ca scop marcarea numarului 200 al revistei CSU Fans Magazin, dar si strangerea de fonduri pentru proiectul inscris la Maratonul International Sibiu: „Amenajare statuie in memoriam Elemer Tordai”. Este vorba de un proiect pilot al promovarii sportivilor marcanti ai Sibiului, iar prima statuie il va comemora pe Elemer „Toci” Tordai. Acesta a fost unul din jucatorii emblematici ai Sibiului si ai Romaniei, statuia acestuia urmand sa fie amplasata in fata Salii Sporturilor Transilvania, acolo unde Toci a castigat al doilea titlu de campion national cu CSU Sibiu.
„Sunt mai multe motive pentru care ne dorim realizarea acestui proiect ambitios. Motivul principal este celebrarea a 200 de aparitii a CSU Fans Magazin, dar ne dorim sa atingem si alte obiective, cum sunt strangerea de fonduri pentru construirea unei statui a lui Elemer Tordai, promovarea baschetului la nivel national, promovarea orasului Sibiu si a tarii. Nu in ultimul rand, vom incerca sa dam un nou motiv de mandrie nationala, promovand ideea ca oamenii obisnuiti pot face lucruri extraordinare”, a declarat Claudiu Hila, presedintele Asociatiei „Al 6-lea jucator”.

O revistă de colectie, scoasa la licitatie

Pentru indeplinirea acestor obiective, revista de record mondial va fi  tiparita in format mare in mai multe exemplare, acestea urmand a fi vandute, iar cumparatorii vor fi incurajati sa le doneze institutiilor de invatamant, pentru a continua promovarea in scoli a baschetului ca sport de performanta. Aceste exemplare vor putea fi cumparate intr-o prima faza la  pret de „early bird”, cu doar 50 de lei bucata, urmand ca in perioada urmatoare pretul sa creasca. Numarul 200 al revistei „CSU Fans Magazin” va fi tiparit si in format standard, asa cum a aparut ea in ultimii 13 ani, intr-un tiraj de 1.500 de exemplare, iar 8 dintre acestea vor avea autografe ale unor sportivi renumiti din Romania, dar si din baschetul international. Cele 8 reviste cu autograf vor fi fi scoase la licitatie, intr-un format de colectie, inramate, cu scopul obtinerii de fonduri pentru realizarea statuii lui Elemer Tordai.

Proiectul este sustinut de Virgil Stanescu si Dragos Patraru

Ambasadorul recordului mondial este fostul mare baschetbalist roman Virgil Stanescu, capitan al echipei nationale si de cinci ori cel mai bun jucator al Romaniei. „Imi place foarte mult ideea care sta in spatele acestui record. Nu este o simpla revista, nu este o simpla idee, ci sustine o comunitate de baschet, care poate este cea mai frumoasa si diversa din tara. Mi se pare ca Sibiul respira baschet si imi face o deosebita placere sa ma alatur acestui proiect. Pe langa asta, este vorba si de Toci, un simbol al acestui oras, imaginea care a devenit sinonima cu multe valori in care cred!”, a declarat Virgil Stanescu. Acestuia i se alatura si jurnalistul Dragos Patraru, care s-a aratat incantat de idee si, prin urmare, semneaza editorialul din acest numar special al revistei „CSU Fans Magazin”.
Revista prin care se doreste a stabili un nou record mondial va fi tiparita de World Wide Print SRL, o companie de tiparituri de mari dimensiuni din Cluj-Napoca, specializata in tiparirea de bannere, autocolante, afise de mari dimensiuni, etc. Este compusa dintr-o echipa tanara, dar cu experienta de peste 10 ani in domeniul tipariturilor, membrii acesteia fiind curajosi, mereu deschisi la provocari si entuziasmati sa se implice in proiecte indraznete. Nu se dau in laturi de la incercari dificile, niciodata nu se dau batuti si nici nu abandoneaza proiectele colaboratorilor lor, indiferent de cat de ambitioase ar fi acestea. Echipa WWP poate fi contactata prin e-mail, la contact@worldwideprint.ro sau la numerele de telefon: 0770858608 (Tudor Hossu) si 0760121102 (Roland Czugh).
Incercarea de a stabili acest record le este dedicata celor doi suporteri de marca ai BC CSU Sibiu, Radu Musoaie si Ilie Mitea, unii dintre cei mai mari sustinatori ai culorilor galben-albastru, care, din pacate, nu se mai afla printre noi.
Multumirile se indreapta si catre sponsorii si partenerii acestei incercari de stabilire a unui noi record mondial la Sibiu, dar si clubului BC CSU Sibiu, pentru sprijinul acordat acestui proiect.

Proiect realizat cu ajutorul sponsorilor: Pall-Ex Romania, DHL, Magnolia Residence, Casa Pariurilor, Zacaria, Bertrand, Dabo.

Parteneri: Print Center, World Wide Print, Andu, Ghost Media, Intermedia Insights, 24secunde.ro , Sport Arena.

Parteneri