Foto

Romania a castigat trofeul turneului international U16 de la Mersch

Reprezentativa de cadeti a Romaniei si-a incheiat, astazi, la Mersch (Luxemburg), evolutiile din cadrul Turneului International dedicat sportivilor nascuti 2006 si mai mici, tinerii nostri baschetbalisti pregatiti de antrenorul grec Manolis Papamakarios reusind sa obtina trei victorii din tot atatea meciuri disputate. Dupa ce au trecut vineri si sambata de selectionatele similare ale Irlandei, cu scorul de  83-67, si Portugaliei, cu scorul de 69-66, astazi, tricolorii s-au impus si in fata reprezentativei tarii gazda, Luxemburg, cu scorul de 80-58, si au intrat in posesia trofeului oferit de organizatori castigatoarei turneului de la Mersch. La festivitatea de premiere, capitanul nationalei noastre, Denis Badalau, a fost desemnat MVP si inclus in echipa ideala a turneului, alaturi de alti trei sportivi, dar si de colegul Serban Jeles.

Sala Sporturilor din Mersch a gazduit in acest final de sapatamana meciurile din cadrul turneului international U16, la care au participat nationalele masculine ale Romaniei, Luxemburg, Irlandei si Portugaliei. Dupa un stagiu de pregatire de peste doua saptamani in Grecia, derulat sub bagheta antrenorului Manolis Papamakarios, sprijinit de secunzii Paula Nica si David Karsai, tinerii baschetbalisti romani s-au prezentat in conditii deosebite la startul turneului din Luxemburg si au reusit evolutii notabile in compania adversarilor intalniti de vineri si pana duminica. Din dorinta de a avea sub observatie cat mai multi sportivi in vederea selectiei finale pentru o participare cat mai buna la FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia, staff-ul tehnic al Romaniei a decis sa deplaseze la Mersch un lot largit de 17 sportivi, acestia fiind rulati pe durata jocurilor cu Irlanda, Portugalia si Luxemburg.

Vineri, in partida inaugurala, cadetii nostri s-au impus in fata Irlandei, cu scorul de 83-67, iar sambata, in cea de-a doua runda, au trecut la mare lupta de Portugalia, cu scorul de 69-66. Astazi, nationala Romaniei a reusit sa-si pastreze invincibilitatea si a dispus lejer de Luxemburg, cu scorul de 80-58. Cu trei victorii din tot atatea partide disputate, Romania a cucerit trofeul Turneului International U16 de la Mersch iar la festivitatea de premiere capitanul Denis Badalau a fost desemnat MVP. Totodata, Denis Badalau a fost inclus, alaturi de colegul Serban Jeles, in echipa ideala a turneului (Best Five).

Dar iata mai jos componenta lotului national U16 care a fost prezent la Mersch:
Mihnea VLAICU (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Dragos PARAU (CSU ASE Bucuresti)
David FINTINA (U-BT Cluj-Napoca)
Serban HORGA (SCM Timisoara)
Akos SZENTKUTI (U-BT Cluj-Napoca)
David ORBULESCU (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Matei PUICU (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Fabritio NEAGU (CSS 5 Bucuresti)
Rares TRANDAFIR (U-BT Cluj-Napoca)
Mihnea ILIE (CSU ASE Bucuresti)
Serban JELES (CSU ASE Bucuresti)
Denis BADALAU (Basket Todi - Italia)
Roberto KRUPA (BC CSU Sibiu)
Tudor DANIS (CSU ASE Bucuresti)
Alin VLADIMIRESCU (CSU ASE Bucuresti)
Andrei MIREA (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Kiss Roland (CSM Tg. Mures)
* de mentionat ca Alexandru BOGDAN (CSU ASE Bucuresti) si Codrut DINU (CSM Ploiesti) sunt accidentati si nu au mai efectuat deplasarea.

Reamintim ca staff-ul tehnic al echipei nationale U16 a Romaniei este coordonat de ex-internationalul grec Manolis Papamakarios, fostul jucator al echipei Olimpiakos si al altor echipe din prima liga elena preluand in aceasta vara functia de antrenor principal. Acesta este ajutat de David Karsai si Paula Nica, antrenori secunzi, Emilia Anghel, preparator fizic, iar responsabil din partea FRB este secretarul general adjunct Liviu Puicu.

Nationala U16 a Romaniei revine in tara pentru a continua programul de pregatire pentru Europenele de la Sofia, cadetii nostril urmand sa-si mai testeze fortele impotriva Portugaliei (21-25 iulie), Ungariei (30-31 iulie) si Greciei (4-7 august). De la Thessaloniki, nationala noastra va pleca spre Sofia pentru o scurta acomodare cu arenele care vor gazdui meciurile turneului final continental, iar din data de 12 august vor evolua in cadrul Grupei D de la FIBA U16 European Championship, Division B, jucand in prima faza impotriva selectionatelor similare ale Germaniei, Ucrainei, Finlandei, Irlandei si Slovaciei.

Parteneri