Foto

Romania a cedat in fata Italiei si Israel la FIBA 3x3 World Cup 2023

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei a debutat cu stangul la intrecerile mondiale de la Viena, Acvilele cedand in primele doua confruntari ale grupei D, scor 15-20 cu Italia si scor 12-21 cu Israel. Dupa o zi de pauza, nationala tricolora va reveni in complexul amenajat in Rathausplaz din capitala Austriei in data de 2 iunie, urmand sa se confrunte cu liderul seriei, puternica selectionata a Chinei, dar si cu incomoda nationala a Lituaniei. Toate meciurile sunt transmise in direct de canalul oficial de youtube FIBA 3x3.

Astazi, pe terenurile special amenajate in Rathausplaz din Viena, au inceput intrecerile FIBA 3x3 World Cup 2023, la startul celei de-a opta editii fiind prezente cele mai valoroase 40 de echipe nationale, care se vor lupta atat in competitia feminina, cat si in cea masculina, pentru suprematia mondiala. In intrecerea feminina, printre cele 20 de competitoare se afla si nationala Romaniei, care evolueaza in Grupa D, alaturi de China, Lituania, Italia si Israel.

In formula Anamaria Virjoghe,  Alina Podar, Katy Armanu si Teodora Manea, nationala noastra, puternic sustinuta din tribune de presedintele FRB, Carmen Tocala, precum si de staff-ul tehnic format din Anca Stoenescu (team-manager), Catalin Stefanescu (antrenor), Rares Stoica (preparator fizic), Alin Calinescu (kinetoterapeut) si Andreea Corina Pop (social media), a intrat in focuri impotriva puternicei nationale a Italiei, fosta campioana mondiala in 2018, la Manila.

La capatul unui joc de echilibrat, in care de mai multe ori tricolorele au jucat de la egal la egal cu adversarele peninsulare si a parut ca pot inclina balanta in favoarea lor, Romania a cedat in cele din urma cu scorul de 15-20. Doua ore mai tarziu, Romania a intalnit selectionata similara a Israel, care la meciul din debut a cedat in fata redutabilei echipe a Chinei la un scor extrem de surprinzator: 4-21. Dupa un start increzator, in care reusita lui Podar a deschis tabela, adversarele noastre au preluat initiativa si dominand lupta de sub panou a reusit sa inchida jocul la scorul de 21-12, spre marea dezamgire a delegatiei noastre.

Dupa o zi de pauza si recuperare, Acvilele vor reveni in focurile FIBA 3x3 World Cup 2023 si vor continua lupta din Grupa D, dupa urmatorul program:
   
02 iunie 2023
China - Romania (ora 12:00)
Romania – Lituania (14:25)

Conform sistemului competitional, invingatoarele celor patru grupe se califica direct in sferturile de finala, in vreme ce ocupantele locurilor 2 si 3 vor juca in crucis pentru accederea in faza superioara, echipele din grupa noastra urmand sa joace impotriva echipelor din grupa A (Franta, Tarile de Jos, Spania, Austria, Brazilia).

Toate meciurile sunt transmise in direct de canalul oficial de youtube FIBA 3x3.

Rezultate si alte informatii utile se gasesc pe site-ul oficial - AICI

Parteneri