Foto

Romania a debutat cu dreptul la FIBA U16 European Championship, Division B, de la Pitesti

Reprezentativa de cadeti a Romaniei a inregistrat prima victorie in cadrul Grupei A din FIBA U16 European Championship, Division B, dupa ce tricolorii s-au impus in fata selectionatei similare a Austriei, cu scorul de 72-50 (16-12, 20-11, 19-17, 17-10). Sambata, nationala noastra coordonata de antrenorul federal Claudiu Fometescu si pregatita de antrenorul Emmanouil Papamakarios va primi replica Islandei, tot in Pitesti Arena, cu inceperea de la ora 18:00. Accesul spectatorilor la evenimentul european gazduit de arenele sportive din municipiul Pitesti este gratuit iar cei care nu ajung in tribune pot urmari in direct toate partidele pe platforma FIBA TV.

Pitesti Arena, Sala Sporturilor Georgel Ziguli si Sala Universitatii din municipiul Pitesti sunt imbracate in aceste zile in haine de gala pentru a gazdui FIBA U16 European Championship, Division B, intreceri care aduna la start 21 de reprezentative nationale de pe Batranul Continent. Pina in data de 13 august, cele trei arene pitestene vor fi “cucerite” de evenimentul care este rezervat sportivilor cu varste de pana la 16 ani, Romania intrand de azi in focuri alaturi de celelalte combatante. Dupa ce au trecut de sedinta de validare si au fost declarate eligibile pentru competitie, de astazi, rand pe rand, echipele prezente au intrat sub luminile reflectoarele si au inceput cursa spre podiumul continental si implicit de calificare pe prima scena europeana.


Conform programului stabilit la tragerea la sorti, primul adversar al echipei Romaniei a fost Austria, tinerii baschetbalisti romani coordonati de antrenorul federal Claudiu Fometescu si pregatiti de antrenorul Emmanouil Papamakarios primind in aceasta seara replica selectionatei condusa de Lukas Hofer. In prezenta unui public avid de baschet, Romania si Austria s-au tatonat reciproc in prima parte a jocului iar actiunile lui Voiculescu au facut diferenta pe finalul primului sfert, scor 16-12. Romania a continuat sa-si domine adversarul si in urmatoarele zece minute, Dubuc, Brailescu, Voiculescu si Rosu reusind sa mareasca zestrea tricolora si sa inchida tabela la pauza la scorul de 36-23. La reluare, oaspetii au tot incercat sa echilibreze situatia, insa tinerii tricolori au pastrat initiativa si au controlat in continuare jocul, astfel ca au intrat in ultimul sfert cu un avans de 15 puncte, scor 55-40. In ultima secventa a partidei, spre bucuria asistentei, Romania a continuat evolutia buna si a reusit sa mareasca diferenta o data cu scurgerea timpului, chiar daca staff-ul nostru tehnic a decis sa ruleze intregul efectiv de jucatori, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat prima noastra victorie! Scor final 72-50 si Romania debuteaza cu dreptul in intrecerea europeana, urmand ca sambata, tot in Pitesti Arena, cu inceperea de la ora 18, sa se confrunte cu nationala Islandei.

Statistica meciului - AICI

Mai jos gasiti programul meciurilor pe care nationala Romaniei urmeaza sa le sustina in prima faza in Pitesti Arena:
04.08.2023 (ora 18) – ROMÂNIA – Austria
05.08.2023 (ora 18) – Islanda – ROMÂNIA
06.08.2023 (ora 18) - ROMÂNIA - Georgia
08.08.2023 (ora 18) – Bosnia&Hertegovina - ROMÂNIA

Conform sistemului competțional FIBA, primele două clasate din fiecare grupă vor accede în faza superioară, în sferturile de finală echipele din seria noastră urmând să se încrucișeze cu cele din Grupa B. Sferturile de finală sunt programate pentru data de 11.08.2023, semifinalele pentru data de 12.08.2023, în vreme ce finalele se vor desfășura în data de 13.08.2023.

Toți fanii baschetului și nu numai sunt așteptați să vină în Sala Polivalentă Pitești Arena și să susțină naționala României în cursa pentru accederea pe prima scenă continentală, accesul publicului în toate cele trei arene sportive din Pitești fiind liber.
Informații, rezultate, statistici și alte informații sunt pe site-ul competiției europene – AICI.

Jurnaliștii români care doresc acreditări de presă pentru evenimentul continental de la Pitești pot obtine acreditările de presă de la polivalenta Pitești Arena, de la biroul organizatorilor (HOST OFFICE). Persoane de contact pentru mass-media: Tiberiu RIST (0737.524.050) și Lucian Calinescu.

Parteneri