Foto

Romania a debutat cu stangul in FIBA 3x3 Women’s Series 2022

Echipa nationala feminina de baschet 3×3 a Romaniei s-a oprit in faza inaugurala la primul turneu din circuitul mondial FIBA 3×3 Women’s Series 2022, care s-a derulat in acest week-end la Tel Aviv, tricolorele cedand in ambele partide disputate in cadrul Grupei B. Competitia a fost castigata de echipa Germaniei iar nationala Romaniei s-a clasat pe locul 12.

Anca Stoenescu, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Sarah Dumitrescu au reprezentat Romania in cadrul primului turneu din circuitul mondial FIBA 3×3 Women’s Series 2022, intreceri derulate la Tel-Aviv, in perioada 28-29 mai. Cu doua debutante, tinerele Anamaria Virjoghe si Sarah Dumitrescu fiind la prima aparitie in circuitul de baschet 3x3, nationala Romaniei a cedat in ambele meciuri din Grupa B, fiind invinsa de puternica selectionata a Frantei, cu scorul de 17-9, si de echipa profesionista mongoleza Ulaanbaatar Amazons, cu scorul de 13-10. Daca la meciul de debut, Franta a controlat autoritar disputa si s-a impus clar, in schimb, in partida cu Ulaanbaatar Amazons, tricolorele au dominat prima parte a jocului, intrand in ultimul minut de joc cu un avans de doua lungimi, scor 10-8. Din nefericire, a urmat o cadere inexplicabila a tricolorelor iar asiaticele au marcat ultimele cinci puncte care au inclinat balanta victoriei in favoarea lor, scor final 13-10 in favoarea echipei din Mongolia.
Conform platformei FIBA 3x3, principalele marcatoare ale nationalei noastre in turneul de la Tel Aviv au fost Sarah Dumitrescu si Anamaria Virjoghe, cu cate sase puncte fiecare, Alina Podar a contribuit cu 5 puncte iar Anca Stoenescu cu 2 puncte. Totodata, de remarcat faptul ca Anamaria Virjoghe s-a aflat printre cele mai bune recupratoare din turneu.
Pentru nationala feminina urmeaza turneul de calificare la FIBA 3x3 Europe Cup 2022, intreceri care vor avea loc la Constanta, pe Faleza Cazino, in perioada 4-5 iunie.

In urma rezultatelor inregistrate, selectionata Germaniei a castigat laurii turneului de la Tel Aviv iar Sonja Greinacher a fost desemnata MVP, in vreme ce nationala Romaniei s-a clasat pe locul 12.

Conform forului mondial, circuitul FIBA 3x3 Women’s Series este compus din zece turnee, ultimul, cel final, urmand sa fie organizat la Constanta:
Stop 1 – Tel Aviv (28-29 mai)
Stop 2 – Poitiers (28-29 iunie)
Stop 3 – Ulaanbataar
Stop 4 – Bordeaux (6-7 iulie)
Stop 5 – Praga (29-30 iulie)
Stop 6 – Edmonton (29-30 iulie)
Stop 7 – Sukhbaatar (5-6 august)
Stop 8 – Eaubonne (26-27 august)
Stop 9 – Montreal (2-3 septembrie)
Stop 10 – Constanta (17-18 septembrie)

Turneul final al celei de-a treia editii a circuitului FIBA 3x3 Women’s Series a fost atribuit Romaniei si va fi organizat la Constanta, in perioada 17-18 septembrie, dupa ce se va incheia turneul final al celei de-a patra editii a FIBA 3x3 Nations League, intrecere care va avea loc tot pe malul Marii Negre in perioada 14-16 septembrie.

Parteneri