Foto

Romania a debutat furtunos la FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, Craiova 2023

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a avut un start deosebit la Campionatele Europene U20 de la Craiova, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Madalin Piperea reusind scorul zilei inaugurale, dupa ce au trecut de selectionata similara a Georgiei, cu scorul de 102-44. Acvilele beneficiaza sambata de o zi de pauza iar duminica, de la ora 18:00, revin in Sala Polivalenta pentru confruntarea cu Irlanda. Toate meciurile de la FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, Craiova 2023, sunt transmise in direct de FIBA TV iar intrarea spectatorilor in arena craioveana este libera.

Sala Polivalenta din Craiova si Sala Sporturilor din Isalnita au gazduit, vineri, meciurile din runda inaugurala a FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, intreceri continentale care au la start 17 echipe nationale si care se vor derula pina in data de 6 august. In prima zi a competitiei, nationala Romaniei a avut un debut fericit, tinerele Acvile realizand si scorul zilei in partida cu selectionata Georgiei, spre satisfactia celor cateva sute de suporteri prezenti in tribune, printre care s-a numarat si presedintele FRB, Carmen Tocala.

La capatul unui meci in care baschetbalistele pregatite de un staff tehnic coordonat de principalul Madalin Piperea, sprijinit de secunzii Marian Enache si Larisa Toma, dar si de kinetoterapeutul Attila NAGY, si-au dominat autoritar adversarele, Romania s-a impus cu scorul de 102-44. Diferenta care vorbesti de la sine si nu mai lasa loc altor comentarii, poate doar singura mentiune ca antrenorul Madalin Piperea a folosit intregul efectiv de jucatoare, printre care se numara si cea mai tanara jucatoare din acest turneu, Ioana Vanessa Velcea, in varsta de numai 14 ani. A fost un galop de sanatate, care a indus un moral foarte bun echipei noastre, "dar greul abia de acum incepe", asa cum mentiona antrenorul principal Madalin Piperea, care a subliniat ca fiecare adversar de la Europene reprezinta un obstacol pe care Romania trebuie sa-l depaseasca si ca va incerca la fiecare meci sa insufle un ritm alert de joc, bazat in primul rand pe o defensiva extrem de apriga si mobila, care sa ofere cat mai multe actiuni ofensive prin mingiile castigate. Un capitol la care astazi Romania a excelat, inregistrand un recod de 30 de interceptii! 

Statistica meciului – AICI

Dupa ce sambata vor beneficia de o zi de pauza gratie calendarului competitional, tinerele Acvile revin duminica in Polivalenta din Banie pentru cea de-a doua confruntare din Grupa B, Romania urmand sa primeasca replica Irlandei, cu incepere de la ora 18. In prima faza a competitiei continentale, Romania mai are de disputat inca un meci, marti, de la ora 18, impotriva reprezentativei similar a Greciei.

Rezultate, statistici, fotografii si inregistrari ale meciurilor sunt disponibile pe site-ul oficial - AICI

FOTO - Capitanul Catalina Ion (foto 1) si mezina Vanessa Velcea (foto 2) surprinse in actiune (copyright FIBA - credit Catalin Soare)

Parteneri