Foto

Romania a fost invinsa de Bulgaria in Grupa F din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei a cedat, in aceasta seara, in fata selectionatei similare a Bulgariei, cu scorul de 72-84 (19-29, 15-12, 20-23, 18-20), intr-un meci gazduit de Arena Samokov si care a contat pentru etapa a doua din Grupa F a fazei secunde din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Urmatoarele doua confruntari ale Vulturilor in campania continentala vor avea loc in fereastra din noiembrie 2022, echipa pregatita de selectionerul Dragan Petricevic urmand sa joace in deplasare, in Cipru si Portugalia.

Arena Samokov a gazduit in aceasta seara cel de-al doilea meci pe care nationala Romaniei l-a sustinut in campania de precalificare la turneul final continental din 2025, Vulturii evoluand in fief-ul incomodei nationale a Bulgariei. Dupa un debut mai greoi, similar cu acela de la meciul cu Portugalia de la Ploiesti, scor 2-9 in min. 2, baschetbalistii romani au intrat in joc si au incercat sa recupereze pas cu pas, dar ofensiva gazdelor s-a dovedit a fi greu de stavilit, astfel ca primul sfert s-a incheiat cu un avantaj de zece lungimi in favoarea Bulgariei, scor 19-29. Vulturii strang randurile si gasesc solutii mult mai bune in defensiva iar reactia puternica ofensiva a tricolorilor nostri are efecte pe tabela, Nicolescu reusind printr-un slam-dunk spectaculos sa reduca handicapul pana la 34-36 in min. 17. Romania iroseste cateva ocazii bune de a egala situatia in vreme ce gazdele scutura plasa de doua ori si pleaca la vestiare cu o diferenta de sapte puncte, scor la pauza 34-41.
La reluare, echilibrul se mentine pe teren, Romania are un plus ofensiv si se mentine in plasa gazdelor, dar nu reuseste sa rastoarne situatia, scor 44-45 in min. 24. Bulgarii reactioneaza si realizeaza un nou tur de forta, reusind sa refaca avantajul de zece lungimi pe finalul celui de-al treilea sfert: scor 54-64. Din nefericire, ultimul act incepe cu un run de 10-0 pentru gazde, tabela indicand 54-74 in min. 33. In pofida eforturilor depuse de baschetbalistii nostri de a reduce din deficit si de a reveni in joc, gazdele reusesc sa gestioneze bine finalul de partida si sa incline balanta victoriei in favoarea lor. Astfel, la finalul timpului regulamentar, tabela a inghetat la scorul de 84-72 in favoarea Bulgariei, spre dezamagirea Vulturilor, care au avut momente bune de joc, dar au platit tribut in urma unor erori si ratari in momente cheie.

Statistica meciului Bulgaria - Romania - AICI

In urma rezultatelor din primele doua runde (n.n. - Portugalia s-a impus in fata Cipru cu scorul de 102-69), iata cum arata clasamentul Grupei F, cu mentiune ca ocupanta primului loc la finalul acestei faze secunde va accede in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers impreuna cu Cipru (co-organizatoarea turneului final european):

Bulgaria – 4 puncte (2 victorii)
Portugalia – 4 puncte (2 victorii)
Romania – 2 puncte (2 infrangeri)
Cipru  – 2 puncte (2 infrangeri)

Urmatoarea fereastra este programata sa se desfasoare in noiembrie 2022, nationala Romaniei urmand sa sustina doua partide in deplasare:

Cipru - Romania (10 Noiembrie 2022)
Portugalia - Romania (13 Noiembrie 2022)

Parteneri