Foto

Romania cedeaza in fata Muntenegru la FIBA Womens U20 European Championship de la Skopje

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a fost depasita in aceasta seara de selectionata similara a Muntenegru in cel de-al doilea meci sustinut in Grupa C din cadrul FIBA Womens U20 European Championship, Division B, Acvilele pregatite de antrenorul Madalin Piperea cedand cu scorul de 53-77 (17-14, 14-22, 7-28, 15-13). In urmatoarea partida din cadrul intrecerilor continentale de la Skopje, Romania va primi replica selectionatei Kosovo, marti, de la ora 22:00, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de FIBA TV.

Dupa un debut foarte bun in fata Croatiei, care le-a dat aripi Acvilelor, nationala noastra U20 a inceput foarte bine si cea de-a doua disputa de la turneul final continental impotriva Muntenegru. Astfel, dupa un debut echilibrat, in care ambele echipe s-au tatonat reciproc si au cautat solutii pentru a gasi brese in defensiva adversa, scor 6-4 in minutul 3 si scor 11-8 in minutul 6, tricolorele pregatite de Madalin Piperea au reusit sa incheie in avantaj primul sfert, scor 17-14.
A urmat un sfert secund nebun, in care Acvilele si-au mentinut avansul pana in minutul 15, scor 26-22, dupa care s-a produs un scurt circuit iar adversarele noastre au speculat momentul si au apasat la maxim pe acceleratie. Dominand clar lupta de sub panouri si fortand ofensiva noastra sa greseasca din ce in ce mai mult, Muntenegru preia conducerea in minutul 17, cu 30-28, si reuseste sa incheie sfertul triumfator. Scor la pauza 36-31 in favoarea Muntenegru.
La revenirea de la vestiare, fara Paloma Cucu (eliminata pentru 5 greseli personale), Acvilele nu mai reusesc sa-si gaseasca ritmul si nici nu mai aleg solutiile optime in atac si aparare, astfel ca erorile si ratarile incep sa produca nervozitate in tabara noastra. Adversarele nu rateaza momentul si se desprind rapid pe tabela, mai intai la 45-35 in minutul 24, pentru ca, mai apoi, avantajul sa se mareasca din ce in ce mai mult pana in finalul celui de-al treilea sfert, scor 64-38, spre disperare staff-ului nostru tehnic coordonat de Madalin Piperea, care a tot incercat sa opreasca tavalugul slav. Din pacate, soarta partidei era jucata, in pofida unor schimbari si a unor incercari de a-si scoate din corzi sportivele. In ultima parte, eforturile tactice dau randament si jocul se mai echilibreaza, Bota, Craciunescu, Petrof, Ion, Lipovan si Croitoru adauga puncte la zestrea tricolora, dar Muntenegru reuseste sa-si conserve diferenta obtinuta in cel de-al treilea sfert si incheie partida invingatoare, cu scorul de 77-53.

Statistica meciului cu Muntenegru – AICI

Reamintim ca Romania face parte dintr-o grupa in care se regasesc numai echipe nationale din fostul spatiu iugoslav, Acvilele aflandu-se in cursa spre faza urmatoare cu Muntenegru, Croatia, Kosovo si Macedonia de Nord.

Conform programului anuntat de FIBA, nationala de tineret a Romaniei va mai sustine in cadrul Grupei C urmatoarele partide:

Romania  - Kosovo (12 iulie, ora 22:00)
Macedonia de Nord  - Romania (13 iulie, ora 19:45)

Toate partidele vor fi transmise in direct pe canalul de YouTube FIBA TV.

Reamintim ca primele doua echipe clasate in fiecare grupa se califica in sferturile de finala, la startul competitiei de la Skopje fiind prezente 18 echipe nationale, impartite in prima faza in patru grupe.

Mai multe informatii despre rezultate, clasamente, foto si inregistrari video ale partidelor, se gasesc pe site-ul oficial  - AICI

Pina in prezent, iata cum arata clasamentul Grupei C, cu precizarea ca Romania are la activ o victorie si o infrangere, la fel ca si adversara de marti, Kosovo, care a invins in aceasta seara Croatia, cu 63-60:
1. Romania - 3 puncte (2 meciuri)
2. Kosovo – 3 puncte (2 meciuri)
3. Muntenegru – 2 puncte (1 meci)
4. Macedonia de Nord – 2 puncte (1 meci)
5. Croatia – 2 puncte (2 meciuri)

Parteneri