Foto

Romania cedeaza in prelungiri in fata Ucrainei la FIBA 3x3 U23 World Cup de la Circ

Nationala feminina a Romaniei a cedat la mare lupta, dupa prelungiri, in confruntarea cu selectionata Ucrainei, cu scorul de 13-15, in cel de-al doilea meci din cadrul Grupei A din FIBA 3x3 U23 World Cup 2022, eveniment gazduit de Circul Metropolitan Bucuresti. In ultimele doua jocuri din faza grupelor, Acvilele vor primi, vineri dupa-amiaza, replica Frantei, de la ora 16:15, precum si a Egipt, de la ora 20:10. Joi intra in competitia mondiala si echipa masculina, Vulturii urmand sa intalneasca in primele doua meciuri din Grupa B selectionatele Egipt, de la ora 19:10, si China Taipei, de la ora 20:35. Accesul publicului la meciurile din intrecerea modiala este gratuit.

Nationala feminina de tineret a Romaniei pare sa devina specialista in prelungiri la turneul feminin din cadrul FIBA 3x3 U23 World Cup 2022 de la Circul Metropolitan Bucuresti, dupa ce ambele partide disputate de Acvile in primele doua etape din Grupa A au necesitat stabilirea invingatoarei dupa expirarea timpului regulamentar de joc. Si daca la meciul inaugural baschetbalistele noastre au iesit victorioase din prelungiri, trecand de Chile, cu scorul de 17-14, in schimb, in cea de-a doua confruntare au fost nevoite sa se recunoasca invinse, tot in prelungiri, de selectionata Ucrainei, Anzhelika Liasko inghetand tabela la 15-13 in favoarea echipei sale.


Dupa succesul din prelungiri cu Chile, tricolorele noastre au intrat mai greu in disputa cu Ucraina, echipa care s-a impus lejer in prima runda in fata Egipt, cu 16-9, si s-au trezit conduse pe tabela cu 5-1. Anamaria Pop, Andreea Mititelu, Teodora Manea si Anisia Croitoru au cautat sa stranga randurile si au inceput o superba cursa de urmarire, echilibrand jocul si reusind sa se mentina in plasa Ucrainei. Cu un minut inaintea expirarii timpului regulamentar de joc, adversarele noastre conduceau cu 13-10, dar Anamaria Pop a gasit solutiile ideale pentru a egala, reusita de la mare distanta schimband tabela pe 13-13, spre marea satisfactie a numeroasei asistente. Din nefericire, ultimul atac al nationalei noastre nu a avut finalitate iar partida a intrat in prelungiri, la scorul de 13-13, Acvilele avand parte de un nou over-time. Nici nu a inceput bine prima actiune a prelungirilor ca Anzhelika Liashko a scuturat plasa dupa o aruncare de la mare distanta dezechilibrata si sirena a anuntat ca invingatoare echipa Ucrainei cu scorul de 15-13, spre dezamagirea tricolorelor, care au luptat admirabil dar nu au mai avut resurse sa obtina o noua victorie.
Astfel, dupa primele doua etape din Grupa A, iata cum arata clasamentul:
1. Franta - 2 victorii (44 p)
2. Ucraina - 2 victorii (31 p)
3. Romania - 1 victorie si 1 infrangere (30 p)
4. Egipt - 2 infrangeri (17 p)
5. Chile - 2 infrangeri (17 p)

Joi, Acvilele beneficiaza de o zi de pauza iar vineri vor reveni in arena de la Circul Metropolitan Bucuresti pentru ultimele doua confruntari din Grupa A, urmand sa primeasca replica puternicei nationale a Frantei, de la ora 16:15, precum si a Egiptului, de la ora 20:10. Conform sistemului FIBA 3x3, la finalul meciurilor din aceasta faza, primele doua clasate din Grupa A vor accede in faza meciurilor eliminatorii, urmand sa joace in sferturile de finala cu primele doua clasate din Grupa C (SUA, Japonia, Mongolia, Republica Dominicana si Uzbekistan).

De joi intra in focurile Mondialului de la Bucuresti si nationala masculina a Romaniei, care va juca in formula Christian CHITU, Alexandru COCONEA, George BLAJ-VOINESCU si Nicolae CIUCA. Tinerii Vulturi vor incepe cursa de accederea in fazele superioare cu doua partide disputate impotriva Egipt (ora 19:10) si Chinese Taipei (ora 20:35), in vreme ce sambata, in urmatoarele jocuri din cadrul Grupei B vor lupta impotriva Lituaniei (ora 19:10) si Japoniei (ora 20:35).

Reamintim ca accesul spectatorilor este liber pe intreaga durata a evenimentului mondial iar cei care nu pot ajunge la Circul Metropolitan in perioada 5-9 octombrie au ocazia sa urmareasca in direct toate meciurile pe platforma oficiala FIBA 3x3 sau la Prima Sport.

FIBA 3x3 World Cup 2022 este organizat de catre Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primariei Capitalei, Directiei Cultura, Invatamant, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti. Evenimentul este sustinut de: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Alexandrion Group, Regina Maria, The Group, Izvoarele Calimani, Red Bull, OHMA, Brenntag, Horizon. Partener media: Kiss FM. Partener global al evenimentului: Wilson.
 

Parteneri