Foto

Romania cedeaza la mare lupta in fata Irlandei la FIBA U20 Women’s European Championship, Craiova 2023

Nationala feminina de tineret a Romaniei a fost invinsa in aceasta seara la Craiova de selectionata similara a Irlandei, in cel de-al doilea meci din cadrul FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, Acvilele cedand la mare lupta cu scorul de 64-67 (12-20, 21-21, 14-14, 17-12). Dupa doua zile de pauza, miercuri seara, de la ora 18:00, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Madalin Piperea revin in Sala Polivalenta din Craiova pentru o confruntare decisiva cu nationala Greciei, invingatoarea urmand sa obtina vizele pentru sferturile de finala. Accesul publicului in arenele din Banie care gazduiesc evenimentul continental este gratuit iar meciurile pot fi urmarite in direct pe platforma FIBA TV.

Evenimentul continental dedicat tinerelor baschetbaliste cu varste de pana la 20 de ani a continuat azi in Sala Polivalenta din Craiova si Sala Sporturilor din Isalnita cu noi meciuri din faza grupelor, printre care s-a numarat si partida sustinuta de nationala Romaniei impotriva selectionatei Irlandei. In prezenta unui public avid de baschet, confruntarea dintre singurele echipe neinvinse din Grupa B a fost foarte importanta pentru economia calificarii, invingatoarea urmand sa-si mareasca sansele de accedere in sferturile de finala ale FIBA U20 Women’s European Championship, Division B. Dupa un debut echilibrat, in care ambele echipe au tot cautat sa speculeze brese in defensiva adversa si sa desprinda pe tabela, oaspetele au reusit sa preia initiativa si sa inchida primul sfert in avantaj, scor 12-20. Etaland un joc in viteza si bazandu-se pe o aparare agresiva, Romania a echilibrat din nou disputa, dar n-a gasit resursele de a diminua avansul de opt lungimi, astfel ca la pauza echipele au intrat la vestiare la scorul de 33-41.

La reluare, antrenorul Madalin Piperea a incercat sa gaseasca solutii care sa le readuca pe Acvile in joc, insa insularele au mentinut echilibrul si si-au conservat avantajul, sirena de final al celui de-al treilea sfert inchizand tabela la scorul de 47-55. Ultimele zece minute au fost de totul sau nimic datorita mizei uriase, Romania fortand din nou revenirea in joc si declansand o adevarata furtuna pe teren, care a facut ca echipa pregatita de antrenorul Madalin Piperea sa preia conducerea in minutul 37, scor 63-61. Oaspetele au ripostat si au revenit in avantaj cu un minut inainte de final, scor 63-64, iar dupa un timp de odihna solicitat prompt de staff-ul nostru a inceput un razboi psihologic al aruncarilor libere, din care Irlanda a iesit invingatoare. Scor final 67-64 in favoarea Irlandei, care urca astfel pe prima pozitie a clasamentului Grupei B, in vreme ce Romania isi mentine sansele de calificare in sferturile de finala, urmand sa joace miercuri, de la ora 18:00, tot in Polivalenta din Craiova, impotriva nationalei Greciei, care a spulberat astazi Georgia, cu scorul de 107-30.

Statistica meciului – AICI

In urma rezultatelor din Grupa B si tinand cont de sistemul competitional, intalnirea de miercuri, de la ora 18, devine decisiva pentru continuarea cursei spre podiumul continental, invingatoarea dintre Romania si Grecia urmand sa ocupe locul secund si implicit calificarea in sferturile de finala.



Rezultate, statistici, inregistrari ale meciurilor, precum si fotografii si clasamente, se gasesc pe site-ul official al competitiei - AICI

Parteneri