Foto

Romania cedeaza pe final in fata Slovaciei in FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei a inregistrat in aceasta seara primul esec pe teren propriu din actuala campanie de precalificari europene, Vulturii fiind nevoiti sa se recunoasca invinsi in confruntarea din Pitesti Arena cu adversarii din Slovacia, scor 65-69 (10-18, 19-13, 24-23, 12-15). In data de 29 iulie, tot in Pitesti Arena, cu incepere de la ora 18:30, nationala tricolora pregatita de antrenorul Michael Gorke va primi replica Albaniei, in vreme ce in data de 2 august Vulturii se vor deplasa in Slovacia pentru un meci decisiv pentru suprematia Grupei I si implicit calificarea in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.

Pitesti Arena a gazduit in aceasta seara confruntarea dintre nationalele masculine ale Romaniei si Slovaciei, intr-un meci care a contat pentru etapa a II-a din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Avand un moral bun dupa succesul din Albania si sustinuti de un public dedicat baschetului, Vulturii au intrat pe teren increzatori in victorie, chiar daca intalneau un adversar redutabil si incomod, care se baza enorm pe extrema de forta a echipei Joventud Badalona, Vladimir Brodziansky. Dupa un inceput echilibrat, in care ambele echipe s-au tatonat reciproc, oaspetii au reusit sa gaseasca solutii optime si au pus preluat conducerea pe tabela, inchizand primul sfert cu un avantaj consistent, scor 10-18. Urmatoarele zece minute au apartinut Vulturilor, care au reusit sa preia fraiele jocului si au reusit pana la pauza sa reduca din handicap, astfel ca echipele au intrat la vestiare la scorul de 29-31.

La reluare, nationala noastra cauta solutii sa preia din nou initiativa, dar Brodziansky este greu de anihilt, in pofida eforturilor deosebite depuse de Alexandru Olah (a realizat double-double, cu 22 p si 10 rec), sustinut de Richard, Maciuca, Torok si Kuti, astfel ca si cel de-al treilea sfert se incheie cu Slovacia in avantaj, scor 53-54. Ultima parte a meciului se joaca cu garda jos, ambele echipe fortand pe rand desprinderea, astfel ca oscilatiile de scor fac deliciul tribunei, reusitele lui Olah si Kuti incalzind atmosfera. Ceva mai atenta in faza defensiva, Romania reuseste de trei ori consecutiv sa preia conducerea iar cu cinci minute inainte de final Kuti marcheaza de la mare distanta si schimba tabela la 61-58. Bucuria dispare rapid, insa, oaspetii reusind sa preia din nou conducerea si chiar sa se desprinda la 63-68 in min. 38, gratie aceluiasi Brodziansky. Ultimele minute nu aduc mult dorita revenire a Vulturilor, astfel ca fluierul final al arbitrilor inchide tabela de marcaj la scorul de 65-69, Slovacia inregistrand prima victorie din Grupa I, in vreme ce Romania pica pe locul secund, avand o linie de clasament cu o victorie si o infrangere.

Statistica meciului - AICI

Conform programului FIBA, in urmatoarea runda, din 26 iulie, Slovacia va primi replica Albaniei, in vreme ce in urmatoarele doua runde, Romania va juca dupa urmatorul program:

Romania – Albania (29 iulie, ora 18:30)
Slovacia – Romania (02 august, 19:00)

Conform sistemului de calificare, invingatoarea din aceasta serie va accede pe tabloul principal al celor 32 de participante in grupele FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers, astfel ca partida din Slovacia se anunta a fi decisiva pentru stabilirea primului loc din aceasta serie.
Mentionam ca partida din 29 iulie va incepe de la ora 18:30, urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT si PRIMA SPORT. Biletele pentru accesul in Pitesti Arena vor putea fi achizitionate de la casa de bilete a salii sau de pe platforma electronica biletesmart.ro

Parteneri