Foto

Romania debuteaza cu o victorie in fata Chile la FIBA 3x3 U23 World Cup 2022

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei a reusit sa se impuna in fata selectionatei similare a Chile, dupa prelungiri, cu scorul de 17-14, dupa ce la finalul timpului reguamentar tabela a indicat egalitate la 14. In urmatorul meci din cadrul Grupei A din FIBA 3x3 U23 World Cup 2022, tinerele Acvile vor intalni, cu incepere de la ora 20:10, nationala Ucrainei, care a trecut de Egipt in runda inaugurala a intrecerii mondiale gazduite de Circul Metropolitan Bucuresti, cu scorul de 16-9.

Prima zi a celei de-a treia editii a Campionatului Mondial de baschet 3x3 pentru tineret a adus si prima victorie pentru echipa feminina a Romaniei, tinerele noastre tricolore reusind sa sparga gheata in cadrul Grupei A si sa treaca de selectionata Chile, cu scorul de 17-14.

In formula Anamaria Pop, Andreea Mititelu, Teodora Manea si Anisia Croitoru, nationala Romaniei a cautat sa controleze jocul inca de la primele actiuni, fiind sustinuta din tribune de un public in care s-au regasit foarte multi copii, semn ca baschetul 3x3 este un sport urban cu o priza deosebita la cei care viseaza sa devina viitori jucatori, fiind indragostiti de sportul cu mingea la cos. De altfel, pe holurile Circului Metropolitan Bucuresti, dar si pe terenul din fata intrarii principale, in vreme ce se deruleaza in arena centrala meciurile competitiei mondiale, micutii baschetbalisti alearga, bat mingea si arunca la cos, generand o emulatie baschetbalistica fantastica.

Revenind la meci, dupa un debut echilibrat si cu multe oscilatii de scor, nationala Romaniei a tot fortat desprinderea, insa Ljubetic, Soler si Campos au gasit resurse sa revina si sa se mentina in joc. Finalul a fost unul extrem de palpitant, in care de la 13-10 pentru baschetbalistele noastre, Romania s-a vazut depasita cu 13-14, dar printr-un efort deosebit al Anisiei Croitoru a restabilit egalitatea la 14 in ultimele secunde ale timpului regulamentar si a impins astfel disputa in prelungiri.

In over-time, Andreea Mititelu printr-un lay-up spectaculos si ulterior cu o reusita de la mare distanta ”marca” Anamaria Pop echipa Romaniei a inchis meciul la 17-14, spre bucuria asistentei.

Conform programului anuntat de FIBA 3x3, in urmatoarea confruntare din cadrul Grupei A din FIBA 3x3 U23 World Cup 2022, Acvilele vor primi replica nationalei Ucrainei, cu incepere de la ora 20:10, adversarele noastre reusind sa treaca de Egipt in runda inaugurala, cu scorul de 16-9.
Reamintim ca Romania face parte din Grupa A, alaturi de Franta, Ucraina, Chile si Egipt, iar primele doua clasate vor accede in faza superioara a evenimentului mondial de la Circul Metropolitan Bucuresti.

Accesul spectatorilor este liber pe intreaga durata a evenimentului mondial iar cei care nu pot ajunge la Circul Metropolitan in perioada 5-9 octombrie au ocazia sa urmareasca in direct toate meciurile pe platforma oficiala FIBA 3x3 sau la Prima Sport.

Programul meciurilor, rezultate in timp real si clasamente se gasesc pe site-ul oficial - AICI


FIBA 3x3 World Cup 2022 este organizat de catre Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primariei Capitalei, Directiei Cultura, Invatamant, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti. Evenimentul este sustinut de: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Alexandrion Group, Regina Maria, The Group, Izvoarele Calimani, Red Bull, OHMA, Brenntag, Horizon. Partener media: Kiss FM. Partener global al evenimentului: Wilson.

Parteneri