Foto

Romania iese din cursa pentru FIBA EUROBASKET 2025 Qualifiers

Nationala masculina a Romaniei a cedat clar, la Levice, in fata selectionatei similare a Slovaciei, cu scorul de 58-83, in meciul care a decis liderul grupei I si implicit avansarea pe tabloul de 32 de echipe din cadrul FIBA Eurobasket 2025. In urma ratarii calificarii in faza urmatoare, Romania va juca in urmatoarea fereastra in cadrul FIBA Basketball World Cup 2027.


Sala Polivalenta din Levice a gazduit astazi un meci foarte incrancenat, Slovacia si Romania aratand ca soarecele si pisica si atragand o serie de contre pe teren inca de la debut. Sustinuta de fanii de la Levice, si nu numai, Slovacia a gasit rapid bresele din defensiva noastra si a inceput sa se distanteze pe tabela si astfel la pauza gazdele erau intr-o zona de confort, avand un avantaj de sapte lungimi, scor 38-31. La reluare, gazdele se instaleaza decisiv la carma jocului si preiau definitiv initiativa, iar Romania a tot incercat cu disperare sa ramana aproape si sa contracareze furtuna provocata de oaspeti. In urmatoarele doua sferturi, Slovacia si-a construit un avantaj consistent iar la intrarea in partea decisiva a confruntarii s-a desprins odata cu fluierul final. In ultimele 10 minute diferenta s-a tot marit, astfel ca fluierul de final al arbitrilor a fost edificator, scor 58-83. Urmare a acestei victorii, Romania ramane pe locul secund in Grupa B si va incerca sa rastorne calculele la urmatoarea partida, ratand calificarea in Top 8.
Statistica meciului - AICI

In urma rezultatelor inregistrate, precum si a faptului ca mai este un singur meci de disputat in Grupa B, Slovacia obtine in avans calificarea pe scena continentala, in vreme ce Romania si Albania vor intra in precalificari din cadrul World Cup 2027. 


Parteneri