Foto

Romania intra in febra finalelor circuitelor mondiale de baschet 3x3 de la Constanta

Cele mai valoroase 32 de echipe de baschet 3x3 din intreaga lume, 24 la tineret U23 si 8 la feminin senioare, sunt pregatite de startul finalelor mondiale care vor fi gazduite de Constanta incepand de miercuri si pana duminica. FIBA 3x3 Nations League – circuitul mondial de tineret U23 si FIBA 3x3 Women’s Series – circuitul mondial profesionist feminin isi vor desemna campioanele in municipiul de pe malul Marii Negre in arena construita temporar la City Park Mall din Constanta.

 

Evenimentul mondial a fost deschis oficial, astazi, printr-o conferinta de presa care a avut loc chiar pe terenul de antrenament, amplasat in incinta centrului comercial constantean. ”Standardul de organizare pe care l-am demonstrat in ultimii ani, cand am gazduit turneul de calificare pentru Campionatele Europene de baschet 3x3, a determinat FIBA sa ne acorde oportunitatea de a organiza si un astfel de eveniment major din calendarul international. Ne bucuram si suntem mandri de acest lucru”, a declarat Ionut Rusu, viceprimarul Municipiului Constanta.
Nationalele de baschet 3x3 ale Romaniei sunt prezente in ambele competitii - FIBA 3x3 Nations League si FIBA 3x3 Womens Series, cu reprezentative la masculin si feminin in turneele finale rezervate jucatorilor sub 23 de ani si de asemenea in turneul final profesionist feminin.


In FIBA 3x3 Nations League echipele noastre nationale au adversare redutabile inca din faza grupelor, tinerele Acvile urmand sa se dueleze cu Franta si SUA, iar tinerii Vulturi cu Mongolia si Japonia.
In finala circuitului feminin FIBA 3x3 Womens Series miza nu este doar trofeul ci si premiile in bani, care se ridica la un total de 280.000 de dolari. Echipa Romaniei face parte dintr-o grupa de foc, in care se va confrunta cu Franta, Canada si Lituania.
”Promovarea orasului Constanta prin intermediul evenimentelor sportive face parte din strategia de dezvoltare a tanărului club CSM Constanta iar faptul ca am reusit sa obtinem organizarea unui astfel de eveniment extrem de important ne onoreaza, dar ne si obliga sa livram un turneu desavarsit. Vor fi trei finale mondiale in cinci zile, vom avea echipele Romaniei in competitie si speram sa avem alaturi cat mai multi suporteri in tribune”, a mentionat Andrei Talpes, presedintele CSM Constanta.
Fanii vor acces gratuit in tribune si vor avea ocazia sa praticipe la numeroase concursuri cu premii, care vor fi organizate in pauzele dintre meciuri. De asemenea, pe constanteni si nu numai ii asteapta, pe langa meciurile spectaculoase de baschet, si reprezentatii de circ, momente de dans, muzica non-stop si multe alte surprize.
”Suntem incantati ca putem sa gazduim si sa contribuim la organizarea unui eveniment de o asemenea anvergura si speram sa ne bucuram impreuna de o atmosfera cat mai frumoasa in tribune. Hai Romania!”, a punctat si Calin Mihai Iacob, center manager al City Park Mall.
Meciurile se vor desfasura cu incepere de la ora 16.00 in primele doua zile de competitie, miercuri si joi, cu incepere de la ora 14.00 vineri, si din nou de la ora 16.00 sambata si duminica.
”Constanta este o gazda perfecta pentru baschetul 3x3 si de fiecare data cand Federatia Romana de Baschet a intentionat sa organizeze aici evenimente a gasit sprijinul necesar. Mi-as fi dorit sa fi putut participa la asemenea evenimente si in timpul carierei mele, dar ma bucur pentru tinerele jucatoare ca au sansa de a juca acasa si ca voi putea fi alaturi de ele”, a declarat fosta mare jucatoare Svetlana Dragusin, actual secretar general-adjunct al Federatiei Romane de Baschet.

Asa cum am amintit, nationalele de tineret ale Romaniei vor intra primele in focurile competitiei si vor juca, miercuri si joi, in faza grupelor la Nations League. Fanii se vor bucura de baschet mai apoi sambata si duminica, atunci cand Romania va evolua in cadrul Women’s Series.
“Miza va fi una foarte mare, dar vom da totul pe teren, asa cum am facut-o la fiecare participare din acest sezon in circuitul mondial”, a spus Bianca Fota, componenta a lotului national de baschet 3x3, care a facut parte din echipa Romaniei la cel mai bun rezultat din acest sezon, locul 3 in cadrul Mastersului de la Ulaanbaatar, Mongolia.
Pe de alta parte, vineri si duminica, arena de baschet 3x3 din City Park Mall va gazdui patru dintre cei mai spectaculosi dunkeri din lume. Va fi un adevarat duel intre America si Europa, cu Isaiah Rider si New Williams din Statele Unite alaturi de Rafal Lipinski si Piotr Grabowski, din Polonia. Toti patru sunt detinatori ai mai multor titluri in concursurile de slam-dunk din cadrul marilor evenimente internationale de baschet 3x3.

Evenimentul care cuprinde cele doua turnee finale este organizat de catre CSM Constanta cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta si City Park Mall si este sustinut de catre Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Stirom, Radio Constanta, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Constanta, Federatia Romana de Baschet, Red Bull si Kiss FM.  
Partenerii globali ai evenimentului FIBA 3x3 sunt Wilson, mingea oficiala de joc, Zoos, 3x3 EXE si Ulaanbaatar Amazons.

Parteneri