Foto

Romania intra in focurile FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier de la Constanta

Echipele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei vor incepe din acest week-end cursa spre turneul final european de la Graz, urmand sa evolueze, in perioada 4-5 iunie 2022, in cadrul FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier ce va fi gazduit de terenurile amplasate special pe Faleza Cazino din municipiul Constanta. In competitia feminina, Acvilele vor juca in formula Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Ancuta Stoenescu, si se vor lupta in prima faza, in cadrul Grupei B, cu selectionatele similare ale Italiei si Turciei. La masculin, Vulturii vor evolua in formula Alexandru Coconea, Cristian Mainea, Mario Lazar si Christian Chitu, si isi vor masura fortele in faza inaugurala, in cadrul Grupei C, cu nationalele similare ale Italiei si Letoniei. Toate meciurile vor fi transmise de canalul oficial de youtube FIBA 3x3.

Cunoscuta deja in circuitul international ca fiind o gazda perfecta pentru evenimentele de baschet 3x3, Faleza Cazino din municipiul Constanta va gazdui, in acest week-end, meciurile din cadrul FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022. La startul calificarilor continentale de la Constanta sunt asteptate sa evolueze, in perioada 4-5 iunie, 25 de echipe nationale reprezentand 15 tari, competitoarele urmand sa lupte pentru cele cinci vize puse in joc pentru turneul final european care se va desfasura in toamna la Graz.

In competitia feminina, nationala Romaniei va evolua in formula Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Ancuta Stoenescu, si va intra in focuri de sambata dupa-amiaza, cand va intalni in faza inaugurala, in cadrul Grupei B, nationalele similare ale Italiei (ora 21:20) si Turciei (ora 17:45). De mentionat ca turneul de la Constanta este primul turneu oficial de dupa Jocurile Olimpice in care Sonia Ursu va evolua din nou in echipamentul tricolor, una dintre cele mai apreciate jucatoare din circuitul de baschet 3x3 avand la activ cateva performante notabile cu echipa Romaniei: locul 2 la 3x3 FIBA Europe Cup 2016 si locul 7 la JO Tokyo 2020. Dar iata si componenta grupelor din turneul feminin de calificare:
•    Grupa A – Polonia, Belgia, Estonia
•    Grupa B – ROMANIA, Italia, Turcia
•    Grupa C – Ungaria, Marea Britania, Danemarca
•    Grupa D – Cehia, Letonia, Bulgaria

In intrecerea similara masculina, Romania va fi reprezentata de Alexandru Coconea, Cristian Mainea, Mario Lazar si Christian Chitu, emotiile pentru Vulturi urmand sa inceapa de sambata dupa-amiaza, cand vor evolua in prima faza, in cadrul Grupei C, impotriva selectionatelor Italiei (ora 19:05) si Estoniei (ora 20:25). Dar iata si componenta grupelor din turneul masculin de calificare:
•    Grupa A – Polonia, Macedonia de Nord, Muntenegru
•    Grupa B – Spania, Marea Britanie, Turcia
•    Grupa C – Estonia, ROMANIA, Italia
•    Grupa D – Cehia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca

In faza secunda, programata sa se dispute duminica 5 iunie 2022, vor accede primele doua echipe din fiecare grupa, care vor juca in crucis in regim eliminatoriu iar invingatoarele se vor lupta in continuare pentru vizele de Graz.

Pe de alta parte, conform forului international de specialitate, in afara turneului de la Constanta se vor mai disputa alte doua turnee de calificare la FIBA 3x3 Europe Cup 2022, acestea fiind gazduite de Israel (3-4 iunie) si Cipru (4-5 iunie).  

FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier Constanta 2022 este un eveniment organizat in parteneriat de Federatia Romana de Baschet, ABC Athletic Constanta si Sport Arena Streetball, si finantat de catre Ministerul Sportului si Primaria Constanta.


Parteneri