Foto

Romania intra in focurile FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia

Reprezentativa masculina de cadeti a Romaniei a ajuns de luni la Sofia, unde va evolua in perioada 11-20 august, in cadrul FIBA U16 European Championship, Division B, Vulturii pregatiti de antrenorul Manolis Papamakarios urmand sa joace in cadrul Grupei D, impotriva selectionatelor similare ale Germaniei, Ucrainei, Finlandei, Irlandei si Slovaciei. Prima partida a tricolorilor este programata sa se dispute in "St. George School Gym", in data de 11 august, cu incepere de la ora 20:30, Romania urmand sa primeasca replica Irlandei. Toate meciurile de la Sofia vor fi transmise in direct pe canalul de youtube FIBA TV.

 

Dupa un stagiu de pregatire inceput in urma cu aproape doua luni, in baza unui plan realizat de staff-ul coordonat de antrenorul principal Manolis Papamakarios, in care antrenamentele tehnico-tactice si de pregatire fizica au fost mixate si cu mai multe partide de verificare a potentialului tricolor, reprezentativa masculina de cadeti a Romaniei a ajuns luni la Sofia pentru a intra in atmosfera competitiei europene dedicata sportivilor de pana la 16 ani. Conform forului international, FIBA U16 European Championship, Division B, se va derula in mai multe arene sportive din Sofia, in perioada 11-20 august, si va avea la start 22 de echipe nationale, printre care se numara si Romania.

Vulturii au inceput deja antrenamentele de acomodare de la Sofia in Universiada Hall sau St. George School Gym iar din data de 11 august vor incepe confruntarile oficiale din prima faza a competitiei, urmand sa evolueze in Grupa D impotriva selectionatelor similare ale Germaniei, Ucrainei, Finlandei, Irlandei si Slovaciei. Dupa ultimele meciuri de verificare din Portugalia si Grecia, antrenorul Manolis Papamakarios s-a decis asupra lotului de sportivi care va reprezenta Romania pe scena continentala, astfel ca la Sofia sunt prezenti urmatorii sportivi: Dragos PARAU, Akos SZENTKUTI, David ORBULESCU, Luca ILLES, Serban JELES, Serban HORGA, Malvin DUBUC, Cosmin BUBOIU, Denis BADALAU, Rares TRANDAFIR, Mihnea ILIE si George ANGELIAN.

Staff-ul tehnic coordonat de fostul mare jucator grec Manolis Papamakarios (antrenor principal) este format din Athanasios Molvidas si Paula Nica (secunzi), David Karsai (scouter), Richardos Kamposos (fizioterapeut), Emilia Anghel (preparator fizic) si secretarul general-adjunct FRB, Liviu Puicu, in calitate de team-manager.

Tinand cont de calendarul competitional, nationala Romaniei va evolua in Grupa D dupa cum urmeaza:

Irlanda  - ROMANIA (11 august, ora 20:30, St. George School Gym)
ROMANIA  - Finlanda (12 august, ora 16:00, Universiada Hall)
ROMANIA  - Ucraina (13 august, ora 16:00, Universiada Hall)
Germania  - ROMANIA (15 august, ora 13:45, Universiada Hall)
ROMANIA  - Slovacia (16 august, ora 20:30, St. George School Gym)

Dupa disputarea meciurilor din prima faza, participantele beneficiaza de o zi de pauza, dupa care primele doua echipe din fiecare dintre cele patru grupe vor juca in sferturile de finala, in vreme ce restul echipelor vor juca in seria valorica 9-16 si 17-22. Pentru faza sferturilor, primele doua clasate din Grupa D vor juca in crucis impotriva echipelor din Grupa C, serie in care se afla Marea Britanie, Portugalia, Bosnia&Hertegovina, Norvegia si Suedia.

Toate meciurile de la Sofia vor fi transmise in direct pe canalul de youtube FIBA TV.

Rezultate, statistici, inregistrari video si fotografii se gasesc pe site-ul oficial al intrecerii continentale  - AICI

Parteneri