Foto

Romania invinge din nou Albania in FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei s-a impus, in aceasta seara, in Pitesti Arena, in fata selectionatei similare a Albaniei, cu scorul de 72-63 (10-23, 26-16, 20-16, 16-8), in antepenultima partida din Grupa I a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Miercuri, 2 august, de la ora 19:00, Sportova Hala din Levice va gazdui confruntarea decisiva dintre nationalele Slovaciei si Romaniei, Vulturii avand sansa calificarii in faza urmatoare doar daca obtin o victorie care sa anihileze avantajul adversarilor stabilit la meciul tur, atunci cand s-au impus la Pitesti cu 69-65. Partida va fi transmisa in direct de canalul de youtube FIBA TV.

Moderna Pitesti Arena a gazduit in aceasta seara confruntarea din selectionatele masculine ale Romaniei si Albaniei, in cadrul celei de-a IV-a etape din Grupa I a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Vulturii au avut un debut modest si dupa ce Diculescu a modificat tabela pentru prima data au cedat initiativa oaspetilor, care au preluat fraiele jocului si au incheiat primul sfert cu un avantaj neverosimil, scor 10-23. A urmat un sfert in care baschetbalistii pregatiti de antrenorul Michael Gorka au realizat o cursa nebuna de urmarire si au diminuat diferenta pana la pauza, Albania intrand la vestiare cu un avans de trei lungimi, scor 36-39.


La reluare, Olah si Torok readuc echipa noastra in avantaj pe tabela, scor 40-39, spre bucuria suporterilor prezenti in tribune, printre care s-au remarcat si componentii nationalei de cadeti U16, care peste numai opt zile vor debuta in cadrul FIBA U16 European Championship, Division B, Pitesti 2023. Echilibrul de pe teren face ca Romania si Albania sa se afle alternativ la conducere pe tabela de marcaj, iar spre finalul sfertului, evolutiile lui Popa si Richard aduc puncte importante la zestrea tricolora si fac ca Vulturii sa intre in ultimele 10 minute de la scorul de 56-55. Primele actiuni din ultima parte a intalnirii se desfasoara in aceeasi nota a echilibrului, insa Romania reuseste in cele din urma sa gaseasca solutii pentru a se desprinde in castigatoare, in pofida eforturilor oaspetilor de a ramane in joc. Astfel, dupa 59-59 in min. 33, Vulturii realizeaza o serie consecutiva de actiuni reusite in urmatoarele doua minute si modifica tabela pana la 67-59, fortandu-l pe antrenorul grec Antonios Doukas sa solicite timp de odihna. Defensiva noastra continua sa nu mai lase brese, Maciuca si Richard isi maresc contul de pe tabela iar Romania incheie victorioasa cu publicul din Pitesti Arena in picioare, fluierul final stabilind scorul de 72-63.

Statistica meciului – AICI

Conform programului, miercuri, 2 august, de la ora 19:00, Sportova Hala din Levice va gazdui confruntarea decisiva dintre nationalele Slovaciei si Romaniei, Vulturii avand sansa calificarii in faza urmatoare doar daca obtin o victorie care sa anihileze avantajul adversarilor stabilit la meciul tur, atunci cand slovacii s-au impus la Pitesti cu scorul de 69-65. Momentan, dupa patru etape, iata cum arata clasamentul Grupei I, cu precizarea ca in ultima runda, in data de 5 august, la Durres, Albania va primi replica Slovaciei:

1. ROMANIA – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
2. SLOVACIA – 4 puncte (2 victorii)
3. ALBANIA – 3 puncte (3 infrangeri)

Reamintim ca prima clasata la finalul ultimei faze de precalificare va accede printre cele 32 de echipe care vor concura in cadrul FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.

Partida din 2 august de la Levice va fi transmisa in direct de canalul de youtube FIBA TV.

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri