Foto

Romania invinge Grecia si se califica in sferturile de finala ale Europenelor U20 de la Craiova

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei s-a calificat in aceasta seara in sferturile de finala ale FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, dup ace tinerele Acvile pregatite de antrenorul Madalin Piperea au reusit sa treaca de incomoda nationala a Greciei, cu scorul de 71-64 (15-11, 19-12, 12-26, 25-15), si au ocupat locul secund in clasamentul Grupei B. Astfel, Romania continua lupta pentru promovarea in elita continentala si va intalni, vineri, de la ora 18:00, in Sala Polivalenta din Craiova, puternica nationala a Germaniei, care a castigat neinvinsa Grupa A. Toate meciurile de la Craiova si Isalnita sunt transmise in direct de FIBA TV.

Dupa doua zile de recuperare si pauza, in aceasta dupa-amiaza, nationala feminina de tineret a Romaniei a reintrat pe scena continentala de la Craiova, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Madalin Piperea primind replica Greciei intr-un meci cu o miza foarte importanta: calificarea in sferturile de finala ale FIBA U20 Women’s European Championship, Division B. Trecand peste dezamagirea din finalul confruntarii cu Irlanda, cand a ratat de putin victoria, nationala Romaniei a revenit pe parchetul modernei arene din Banie extrem de motivata si decisa sa obtina o victorie care o propulsa printre primele opt echipe din competitia gazduita pana in data de 6 august de arenele din Craiova si Isalnita. Inca de la primele actiuni, miza importanta si-a pus amprenta pe joc si dupa o scurta tatonare ambele echipe au cautat sa gaseasca bresele din defensiva adversa pe care sa le speculeze cu rezultate pe tabela. Astfel, dupa 5-6 in min. 5, tinerele Acvile au preluat conducerea, mai intai prin Croitoru, scor 8-6, si ulterior prin reusitele parafate de Ivan si Panait, scor 15-11. Al doilea sfert a fost din nou dominat de tricolorele noastre, Romania reusind sa plece la vestiare cu avans de noua lungimi, scor 34-23.
La reluare, Grecia reuseste sa revina in joc si sa egaleze situatia pe tabela, scor 40-40 in min. 25, iar pana la finalul celui de-al treilea sfert gaseste resursele pentru a iesi in avantaj, scor 46-49. Ultima parte a jocului se disputa taios, cu defensive care nu rateaza ocazia sa speculeze orice eroare a ofensivei adverse, baschetbalistele noastre reusind chiar sa se distanteze pana la 58-49 in min. 34. Grecia forteaza si strange din nou meciul, scor 65-62 in min. 38, insa Romania pare mult mai pragmatica pe final si inclina balanta victoriei in favoarea sa. Scor final 71-64 si Romania obtine de pe locul secund al Grupei B mult Dorita calificare in sferturile de finala, in vreme ce oaspetele vor juca pentru locurile 9-17.

Statistica meciului – AICI

In urma rezultatelor inregistrate, Irlanda si Romania avanseaza in faza urmatoare si se vor confrunta cu echipele din Grupa A, astfel ca programul sferturilor de finala este urmatorul:
Germania – Romania (04.08.2023; ora 18)
Norvegia – Tarile de Jos
Irlanda – Elvetia
Slovenia – Islanda

Reamintim ca accesul spectatorilor este liber in ambele arene din Craiova si Isalnita, iar FIBA TV transmite in direct toate partidele.

Parteneri