Foto

Romania invinge Italia si se califica in sferturi la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022

Echipele Romaniei au obtinut calificarea in sferturile de finala ale FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, eveniment care se desfasoara pe terenurile situate in baza special amenajata pe Faleza Cazino din Constanta, dupa ce Vulturii si Acvilele au reusit sa treaca in faza grupelor de nationalele Italiei. In intrecerea masculina, Romania va juca duminica, de la ora 16:30, impotriva Muntenegru, iar in competitia feminina, Romania va intalni Cehia, de la ora 10:55, selectionatele tricolore avand nevoie de victorii pentru a continua cursa de calificare la turneul final continental de la Graz. Toate meciurile sunt transmise in direct pe canalul oficial de youtube FIBA 3x3. Accesul fanilor pe Faleza Cazino este liber, astefl ca suporterii baschetului 3x3, si nu numai, sunt asteptati sa sustina echipele Romaniei in cursa spre Graz.   

Echipa masculina a Romaniei a debutat cu o victorie in Grupa C a FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, eveniment gazduit de terenurile amenajate pe Faleza Cazino din Constanta, Vulturii reusind sa se impuna in fata selectionatei similare a Italiei, cu scorul de 21-16. Puternic incurajati de o asistenta numeroasa, cei patru Vulturi, Christian Chitu, Alexandru Coconea, Mario Lazar si Cristian Mainea, s-au autodepasit in multe momente cheie si au reusit sa gaseasca solutiile optime pentru a-si domina adversarii, astfel ca intalnirea s-a incheiat cu un scor favorabil echipei noastre, dupa ce Coconea a inchis tabela la 21-16. O victorie muncita si aclamata la scena deschisa pe malul Marii Negre, mai ales ca Vulturii au obtinut si calificarea in faza urmatoare a competiei si continua cursa de calificare la turneul final continental. Si asta, pentru ca in meciul inaugural din Grupa C, nationala Estoniei a trecut de selectionata peninsulara, cu scorul de 18-14, astfel ca ultima partida, Romania – Estonia, a contat doar pentru suprematia seriei. Dupa un joc in care tricolorii nostri au resimtit din plin efortul realizat in disputa cu Italia, balticii s-au impus cu scorul de 22-12 si au ocupat fotoliul de lider al Grupei C, in vreme ce Romania s-a clasat pe locul secund si va juca duminica in fazele eliminatorii iar Italia paraseste competitia.
Conform FIBA 3x3, duminica, de la ora 16:30, pe terenul de pe Faleza Cazino, Romania va juca impotriva Muntenegru, echipa care s-a clasat pe prima pozitie in Grupa A, devansand Polonia si Macedonia de Nord.

 

In intrecerea similara feminina, echipa Romaniei, in formula Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Ancuta Stoenescu, a cedat la mare lupta in jocul inaugural din Grupa B in fata puternicei selectionate a Turciei, cu scorul de 13-16, esec care a facut ca intalnirea cu Italia sa devina decisiva pentru continuarea cursei de calificare. Sub lumina reflectoarelor si cu un public admirabil, care a cautat sa fie in permanenta un suport real pentru tricolore, nationala noastra feminina a reusit un joc deosebit si a reusit sa dispuna de Italia, cu scorul de 15-9, succes care ne-a adus locul secund in Grupa B si implicit calificarea in sferturile de finala, deoarece Turcia a trecut lejer de Italia, cu 21-9, si a castigat seria.
Conform FIBA 3x3, duminica, de la ora 10:55, pe terenul de pe Faleza Cazino, Romania va juca impotriva Cehiei, echipa care s-a clasat pe prima pozitie in Grupa D, devansand Letonia si Bulgaria.

Toate meciurile de la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, Constanta 2022, pot fi urmarite in direct pe canalul de youtube FIBA 3x3 sau pe pagina de facebook 3x3 Romania.

Reamintim ca la turneul de calificare de la Constanta vor fi acordate cinci ”bilete” pentru turneul final de la Graz, trei la masculin si doua la feminin.

Rezultate, clasamente si instantanee de la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, Constanta 2022 - AICI

Parteneri