Foto

Romania isi verifica potentialul cu Suedia si Portugalia la turneul U16 de la Barcelos

Nationala masculina U16 a Romaniei continua in forta pregatirile pentru o cat mai buna participare la FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia, tinerii baschetbalisti tricolori respectand cu strictete de mai bine de o luna programul antrenorului grec Manolis Papamakarios. Astfel, dupa turneul castigat in Luxemburg nationala U16 s-a antrenat cateva zile la Targoviste, iar de sambata, Vulturii au plecat spre localitatea portugheza Barcelos, urmand sa-si verifice fortele in cadrul unui turneu international la care participa nationalele similare ale Suediei si Portugaliei. Totodata, dupa incheierea turneului de la Barcelos, delegatia tricolora va mai ramane inca o zi pentru un al doilea meci de verificare in compania reprezentativei tarii gazda.    

Antrenorul principal al reprezentativei noastre masculine U16, fostul mare jucator grec Emmanouil PAPAMAKARIOS, cauta in aceste zile solutiile cele mai bune pentru ca Romania sa se prezinte in cea mai buna forma la FIBA U16 European Championship, Division B, intreceri care vor demara incepand din 12 august la Sofia. Dupa un stagiu de pregatire in Grecia, imbinat cu meciuri de verificare si un turneul international castigat in Luxemburg, nationala U16 s-a pregatit pentru cateva zile la Targoviste iar de sambata a plecat spre localitatea Barcelo, unde va evolua in cadrul ”Torneio Internacional U16 Cidade de Barcelos”, un turneu la care participa si selectionatele similare ale Suediei si Portugaliei. Conform programului, Romania va juca impotriva Suediei (duminica, de la ora locala 18:00) si a Portugaliei (luni, de la ora locala 18:00), iar marti dimineata va mai sustine un meci amical in compania Portugaliei in sala de sport a Escola Secundario de Barcelos urmand ca miercuri sa revina in tara.
Pentru turneul de verificare de la Barcelos au fost convocati urmatorii sportivi:

Dragos PARAU
David FINTINA
Serban HORGA
Akos SZENTKUTI
David ORBULESCU
Alin VLADIMIRESCU
Melvin DUBOC
Luca ILLES
Rares TRANDAFIR
Mihnea ILIE
Serban JELES
Matei PUICU
Cosmin BUBOIU
Denis BADALAU
George ANGELIAN

Staff-ul tehnic al nationalei Romaniei este format din Emmanouil PAPAMAKARIOS (antrenor principal), Athanasyos MOLYVDAS (secund), David KARSAI (secund), Paula NICA (secund), Kamposos RICHARDOS (fizioterapeut) si Emilia ANGHEL (preparator fizic), iar delegatia tricolora este condusa de secretarul general-adjunct al FRB, Liviu Puicu, care coordoneaza programul lotului masculin U16.

Parteneri