Foto

Romania rateaza sferturile de finala de la FOTE 2023

Ambele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei au iesit din cursa pentru podiumul Festivalului Olimpic al Tineretului European, intreceri care se deruleaza la Maribor, dupa ce au fost invinse joi in meciurile decisive. In intrecerea feminina, Romania a ratat calificarea in sferturile de finala din cauza unui singur punct, Acvilele fiind depasite in ultima confruntare de nationala Poloniei, cu scorul de 10-14, si astfel au coborat pe locul al treilea in Grupa C, fiind devansate in ierarhia finala de Lituania si Polonia. In competitia similara masculina, Romania a cedat si in fata Estoniei, cu 10-21, si a ocupat locul al patrulea in Grupa B.

Pornita ca din tun in ziua inaugurala a turneului feminin de baschet 3x3 din cadrul FOTE 2023 dupa ce a inregistrat doua victorii importante in fata Ungariei si Lituaniei, nationala Romaniei s-a impotmolit in cursa spre podiumul Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Maribor chiar la ultimul meci din Grupa C. Din nefericire, in formula Beata Bara Nemeth, Ioana David, Agnes Zane si Maria Stanescu, nationala noastra a cedat in fata Poloniei, cu scorul de 10-14, si astfel a pierdut calificarea in sferturile de finala la punctaveraj. In urma rezultatelor inregistrate, Lituania (+51) si Polonia (+46) s-au clasat pe primele doua pozitii si au avansat in faza meciurilor eliminatorii, in vreme ce Romania (+45) a picat pe locul al treilea si si-a incheiat evolutiile de la Maribor.
In competitia similara masculina, in formula Albert Buzatu, Robert Andrei Spoitoru, David Damian si Lehel Szabo, echipa Romaniei a cedat si in ultimul meci cu Estonia, scor 10-21, si astfel a ramas pe locul al patrulea in clasamentul Grupei B, in vreme ce Franta si Estonia continua cursa spre medaliile FOTE 2023.
Rezultate si detalii din turneele 3x3 se gasesc - AICI

Parteneri