Foto

Romania s-a calificat in finalele turneelor de baschet 3x3 din ISF U15 Gymnasiade din Brazilia

Echipele de cadeti ale Romaniei continua lupta pentru medaliile turneelor de baschet 3x3 din cadrul celei de-a II-a editii a ISF U15 Gymnasiade de la Rio de Janeiro, dupa ce astazi au avansat in ambele finale. In competitia masculina, tinerii tricolori au trecut in meciurile eliminatorii de Serbia, cu 22-7, si de Argentina, cu 18-12, si vor juca cu trofeul pe masa impotriva Uruguay. In intrecerea similara feminina, tinerele noastre baschetbaliste sunt neinvinse si raman favorite in lupta pentru aur, dupa ce au trecut in meciurile eliminatorii de Chile 2, cu scorul de 14-3, si de Brazilia, cu 14-8, si vor juca in ultimul act cu China.

Reprezentantii baschetului romanesc continua sa obtina rezultate notabile in cadrul turneelor de Baschet 3x3 de la ISF U15 Gymnasiade, intreceri care se deruleaza in aceste zile in Rio de Janeiro. Prezenti in competitia din Brazilia cu sprijinul Federatiei Sportului Scolar si Universitar, tinerii baschetbalisti romani au reusit sa ajunga in ambele finale, urmand ca diseara sa lupte cu trofeele pe masa, in jurul orelor 21 (ora locala 15).


In competitia masculina, sub bagheta antrenorului Catalin Stefanescu, echipa noastra, care evolueaza in formula David Rasoga, David Fometescu, Sebastian Boghean si Leonard Tompea, si-a asigurat prezenta in ultimul act dupa un parcurs fara greseala in faza meciurilor eliminatorii, unde a trecut pe rand de Serbia (in sferturi, cu 22-7) si de Argentina (in semifinal, cu 18-12). De la ora 14:40 (ora 20:40 in Romania), tinerii baschetbalisti romani vor da piept cu Uruguay, intr-o partida cu medaliile de aur pe masa.


In intrecerea similara feminina, dupa ce a castigat grupa A fara infrangere, Romania, in formula Alexia Marcus, Bianca Calapis, Boglarka Gyorgy si Tania Schiopu, a continuat marsul triumfal spre podium si a inregistrat alte doua victorii, trecand pe rand de selectionata Chile 2, cu scorul de 14-3, dar si de nationala tarii gazda Brazilia, in semifinale, cu scorul de 14-8. Conform programului competitional anuntat de organizatori, la ora locala 15 (ora 21 in Romania), va avea loc marea finala, Romania urmand sa joace cu selectionata Chinei cu trofeul mondial pe masa.

Rezultate, clasamente si program pe platforma FIBA 3x3 - AICI

Toate meciurile pot fi urmarite live pe platforma ISF Sports – AICI

Parteneri