Foto

Romania s-a calificat in sferturile de finala la Gimnaziada Internationala U15 de la Rio de Janeiro

Echipa masculina de cadeti a Romaniei a obtinut calificarea in faza superioara a turneului de baschet 3x3 dedicat sportivilor de pana la 15 ani din cadrul ISF U15 Gymnasiade de la Rio de Janeiro dupa ce s-a clasat pe locul secund in Grupa D, inregistrand o victorie, 16-2 cu Mexic 2, si o infrangere, 10-13 cu Argentina. Astazi, echipa feminina a Romaniei si-a asigurat calificarea in sferturile de finala, fiind neinvinsa in Grupa A, cu cinci victorii consecutive, 12-7 cu Angola, 14-7 cu Brazilia, 12-6 cu Chile 2, 15-4 cu Estonia si 12-9 cu Serbia.

Incepand din data de 19 august, baschetul romanesc este reprezentat in ambele turnee de baschet 3x3 din cadrul ISF U15 Gymnasiade de la Rio de Janeiro, echipele U15 ale Romaniei fiind prezente atat in competitia feminina, cat si in intrecerea masculina, sub coordonarea unui staff tehnic condus de antrenorul Catalin Stefanescu.

In competitia masculina, care a avut la start 13 echipe nationale, Romania a fost distribuita in Grupa D, alaturi de selectionatele Argentinei si Mexic 2. In formula David Rasoga, David Fometescu, Sebastian Boghean si Leonard Tompea, nationala Romaniei si-a asigurat prezenta in sferturile de finala inca de luni seara, dupa ce s-a clasat pe locul secund in Grupa D, cu o linie de clasament in care a adunat o victorie clara, 16-2 cu Mexic 2, si o infrangere, scor 10-13 cu Argentina. In urma acestor rezultate, Romania va juca in faza meciurilor eliminatorii impotriva Serbiei, in data de 24 august, de la ora locala 9:40 (ora 15:40), invingatoarea urmand sa se lupte in continuare pentru medalii.

In intrecerea feminina, care a adunat la start 11 echipe nationale, Romania a fost alocata in Grupa A, alaturi de Serbia, Estonia, Brazilia, Angola si Chile 2. In formula  Alexia Marcus, Bianca Calapis, Boglarka Gyorgy si Tania Schiopu, nationala Romaniei a inregistrat cinci victorii consecutive si si-a asigurat accesul in sferturile de finala din pozitia de lider neinvins al seriei, dupa ce a castigat in aceasta dup-amiaza si derby-ul cu Serbia, cu scorul de 12-9. Astfel, tinerele noastre tricolore au trecut pe rand de Angola (12-7), Brazilia (14-7), Chile 2 (12-6) si Estonia (15-4) iar in ultima partida care a desemnat ocupanta primului loc din Grupa A a trecut la mare lupta de Serbia, reusind sa obtina vizele pentru sferturile de finala, faza in care va juca in dimineata zilei de 24 august, inaintea colegilor, de la ora 9:00 (ora 15:00 in Romania), impotriva ocupantei locului 4 din Grupa B.

Rezultate, clasamente si alte informatii – AICI

Parteneri