Foto

Romania s-a clasat pe locul 14 la FIBA U16 Womens European Championship, Division B, Podgorica 2022

Reprezentativa de cadete a Romaniei a ocupat locul 14 la FIBA U16 Womens European Championship, Division B, dupa ce a cedat, sambata, la Podgorica, in fata selectionatei similare a Ucrainei, cu scorul de 62-87 (17-19, 19-23, 16-25, 10-20). Acvilele pregatite de antrenorul principal Veronica Gavrila au inregistrat in timpul intrecerilor continentale doua victorii (55-54 cu Irlanda si 70-66 cu Luxemburg) si cinci infrangeri (62-65 cu Marea Britanie, 64-68 cu Austria, 46-74 cu Slovacia, 62-68 cu Islanda si 62-87 cu Ucraina).

University Sports & Culture Hall din Podgorica a gazduit, sambata, ultima confruntare pe care nationala de cadete a Romaniei a sustinut-o in cadrul FIBA U16 Womens European Championship, Division B, Acvilele primind replica selectionatei Ucrainei intr-o disputa care urma sa stabileasca ocupantele locurilor 13-14 in topul esalonului secund continental.
Dupa ce a ocupat locul 4 in faza grupelor, nationala pregatita de antrenorii Veronica Gavrila, Florina Pora si Melania Kokovay a intrat in grupa valorica pentru locurile 9-16, confruntandu-se in prima partida cu selectionata Islandei. La capatul unui joc in care Acvilele au avut initiativa mai mult de doua sferturi si au condus la un moment dat la o diferenta mai mare de zece puncte, a urmat un final de cosmar, in care Islanda a recuperat pas cu pas si s-a impus, cu 68-62, in pofida eforturilor depuse de tricolore pentru a inclina balanta victoriei in favoarea lor. Dupa acest nou esec, Romania a primit replica Irlandei, intr-o disputa din grupa pentru locurile 13-16, Avilele reusind in cele din urma sa obtina la mare lupta o victorie de palmares, cu scorul de 55-54, intr-un final total nerecomandat cardiacilor.

Astfel, Romania a obtinut dreptul de a juca pentru locurile 13-14, astazi, impotriva nationalei nationalei Ucrainei, intr-un joc al unor echipe care au cochetat cu ideea calificarii in sferturi, dar au ratat accesul printre primele opt echipe in urma unor meciuri pierdute pe final. Din nefericire, dupa un debut echilibrat de partida, Acvilele au cedat initiativa iar Ucraina a inceput un adevarat mars triumfal spre victorie, distantandu-se constant pe tabela o data cu scurgerea timpului de joc. In cele din urma, Romania a cedat cu scorul de 62-87 si s-a clasat pe locul 14 in topul general al FIBA U16 Womens European Championship, Division B, de la Podgorica.

Rezultate, statistici, inregistrari video ale meciurilor, precum si fotografii, se gasesc pe pagina oficiala a competitiei continentale  -  AICI

Parteneri