Foto

Romania se califica fara infrangere in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship de la Pitesti

Reprezentativa de cadeti a Romaniei s-a impus in aceasta seara, in Pitesti Arena, si in fata selectionatei similare a Bosniei&Herzegovina, cu scorul de 69-68 (16-15, 18-22, 16-13, 19-18), si a incheiat faza grupelor fara infrangere. Tinerii Vulturi s-au calificat astfel in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship, Division B, si vor juca, vineri, 11 august, cu inceperea de la ora 18:00, tot in Pitesti Arena, impotriva ocupantei locului secund din Grupa B, cel mai probabil echipa Ungariei. Intrarea publicului la meciurile din intrecerea continentala este libera la toate arenele din Pitesti in vreme ce fanii care nu pot ajunge in tribune pot urmari evenimentul in direct pe FIBA TV.

Pitesti Arena a gazduit in aceasta seara cea de-a patra confruntare pe care nationala de cadeti a Romaniei a sustinut-o in faza seriilor din FIBA U16 European Championship, Division B, tinerii Vulturi primind replica selectionatei Bosniei&Herzegovina in cadrul penultimei runde din Grupa A. In fata unui public admirabil, alaturi de care au fost prezenti in tribune primarul municipiului Pitesti, Cristian Gentea, si reprezentantii FRB, in frunte cu presedintele Carmen Tocala, nationala Romaniei a revenit pe parchetul modernei arene argesene din postura de lider al Grupei A, avand dorinta de a incheia faza inaugurala fara infrangere. O misiune pe care au indeplinit-o pana la final, reusind dupa un debut mai putin fericit, scor 2-10 in min. 3 si 5-12 in min. 7, sa revina pe finalul primei secvente si sa incheie primul sfert in avantaj, scor 16-15. Din nefericire, dupa numai cateva minute de joc, nationala noastra l-a pierdut pe tanarul Serban Matea, care s-a accidentat grav si a fost transportat de urgenta la spital, unde dupa o serie de analize primare s-a constatat ca nu mai poate relua jocul, avand o fisura la degetul de la mana.  
A urmat un sfert in care oaspetii au fortat nota mai mult, pentru a nu-si irosi ultima sansa de calificare, si au reusit in cele din urma sa revina la conducere, in pofida evolutiei deosebite a lui Melvin Dubuk, astfel ca echipele au intrat la vestiare la scorul de 34-37.
La revenirea pe teren, Bosnia&Herzegovina se desprinde pana la scorul de 38-47 in min. 24, inregistrand cea mai mare diferenta de pe tabela, insa tricolorii se trezesc din corzi si echilibreaza din nou disputa, reusind sa egaleze si sa inchida sfertul al treilea la 50-50. In ultima parte a jocului, oaspetii incearca sa se desprinda din nou si preiau initiativa pina in minutul pina cu trei minute inainte de final, cand tabela a indicat scorul de 58-66. Rand pe rand, Dinu, Buboiu si Dubuk maresc zestrea noastra de puncte si aduc echilibrul pe teren iar Romania preia conducerea in ultimele 18 secunde, spre satisfactia asistentei, care a aclamat in picioare actiunea realizata de cel mai bun marcator al echipei, Melvin Dubuk. Ultimele actiuni nu mai aduc modificari tabelei, in vreme ce fluierul final al arbitrilor stabileste scorul final, 69-68 in favoarea echipei coordonate de antrenorul federal Claudiu Fometescu si pregatite de antrenorul Manolis Papamakarios.

O victorie muncita a Romaniei, care mentine echipa noastra pe prima pozitie in Grupa A, fara infrangere, si asigura calificarea cadetilor tricolori in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship, Division B, desi miercuri se disputa ultimele meciuri din faza grupelor.

Statistica meciului – AICI

In urma rezultatelor inregistrate pina in prezent, iata cum arata clasamentul Grupei A:
1. ROMANIA – 8 puncte (4 victorii)
2. Georgia – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Islanda – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
4. Bosnia&Herzegovina – 3 puncte (3 infrangeri)
5. Austria – 3 puncte (3 infrangeri)

Conform programului, in sferturile de finala echipele din seria noastra urmeaza sa se incruciseze cu cele din Grupa B (Ucraina, Estonia, Marea Britanie, Ungaria si Norvegia), Romania urmand sa evolueze impotriva echipei de pe locul secund.


Dupa ce joi este zi de pauza, tinerii Vulturi vor reveni pe terenul Pitesti Arena pentru sferturile de finala, care sunt programate sa se dispute vineri, 11 august, disputa tricolorilor urmand sa inceapa de la ora 18:00. Semifinalele vor avea loc sambata, in vreme ce finalele se vor desfasura duminica, 13 august.

Reamintim ca intrarea spectatorilor la meciurile din intrecerea continentala este libera la toate arenele din Pitesti in vreme ce fanii care nu pot ajunge in tribune pot urmari evenimentul in direct pe FIBA TV.

Parteneri