Foto

Romania se confrunta cu Georgia pentru medaliile de bronz ale FIBA U16 European Championship, Division B, de la Pitesti

Reprezentativa de cadeti a Romaniei a cedat, in aceasta seara, in Pitesti Arena, in fata selectionatei similare a Bulgariei, cu scorul de 56-67 (17-14, 11-19, 16-15, 12-19), intr-un meci contand pentru semifinalele FIBA U16 European Championship, Division B. Astfel, Romania va juca duminica, de la ora 18:00, in finala mica a intrecerii continentale, tinerii baschetbalisti tricolori urmand sa se lupte cu nationala Georgiei pentru medaliile de bronz. Intrarea spectorilor este libera iar cei care nu pot ajunge in tribune au ocazia sa urmareaza meciurile ultimei zile pe platforma de youtube FIBA TV.


Penultima zi a FIBA U16 European Championship, Division B, intreceri continentale care se deruleaza pana duminica in trei arene sportive din Pitesti, a avut in program mai multe meciuri atractive, capul de afis fiind tinut de meciurile din lupta pentru podium. Calificati in semifinale fara infrangere, tinerii baschetbalisti romani coordonati de antrenorul federal Claudiu Fometescu si pregatiti de antrenorul Manolis Papamakarios au evoluat in compania altei echipe neinvinse, Bulgaria, miza disputei fiind dubla: calificarea in finala intrecerii continentale si implicit promovarea in Divizia A. In prezenta a peste 2.500 de spectatori, care au tinut sa fie alaturi de Romania in cursa spre medaliile competitiei europene, prima confruntare semifinala a debutat in forta pentru echipa noastra. Preluand initiativa de la primele actiuni si puternic motivate de public, tricolorii s-au distantat rapid la scorul de 9-2 dupa numai patru minute, asistenta aclamand la scena deschisa reusitele parafate de Dinu, Buboiu si Constantinescu. Oaspetii s-au trezit din corzi si au inceput sa inchida mai bine culoarele, recuperand punct cu punct astfel ca la finalul primei secvente tabela arata 17-14 in favoarea Romaniei. A urmat un sfert in care Bulgaria a tot incercat sa preia inititiva, speculand prompt erorile si greselile din tabara noastra, iar dupa 24-20 in min. 15, ultimele cinci minute au apartinut total selectionatei tarii vecine, care a preluat conducerea si a plecat la vestiare in avantaj, scor 28-33. Dornica de calificare, Romania forteaza mai mult in ofensiva si declanseaza o cursa nebuna de urmarire de la scorul de 33-45 in min. 25. Voiculescu, Dinu, Buboiu si Dubuc aduc puncte importante si maresc zestrea tricolora, astfel ca Romania se apropie pana la finalul sfertului al treilea la 44-48. Primele puncte aduse de Voiculescu in ultima parte modifica tabela la 46-48, tribunele renasc si scandeaza numele Romaniei, insa oaspetii continua sa ne domine si sa ramana la carma jocului. Din nefericire, minutele se scurg in favoarea Bulgariei, care mareste din nou diferenta la peste zece puncta, scor 46-58 in min. 35 si nu mai cedeaza intiativa pana la final. Ultima sirena a jocului ingheata tabela la scorul de 56-67 si astfel Bulgaria se califica in finala competitiei, obtinand totodata si mult dorita promovare in Divizia A, in vreme ce Romania ramane doar cu multumirea ca va juca duminica pentru medaliile de bronz ale intrecerii continentale.

Statistica meciului – AICI

In cea de-a doua semifinala, Croatia a dispus clar de Georgia, cu scorul de 82-65, si astfel s-a calificat in ultimul act al intrecerii continentale, asigurandu-si totodata si biletul pentru Divizia A, in vreme ce Georgia va intalni Romania in lupta pentru medaliile de bronz, duminica, de la ora 18:00. Intrarea spectatorilor este libera iar pentru cei care nu ajung in tribune pot urmari ultimele evolutii pe platforma de youtube FIBA TV.

Parteneri