Foto

Romania se confrunta cu Islanda in faza secunda de la FIBA U16 Womens European Championship, Division B

Reprezentativa de cadete a Romaniei si-a incheiat astazi parcursul din prima faza a FIBA U16 Womens European Championship, Division B, tinerele Acvile pregatite de antrenorea Veronica Gavrila clasandu-se pe locul 4 in Grupa D, dupa ce au acumulat o linie de clasament cu o victorie si trei infrangeri. Conform FIBA, ocupantele locurilor 3 si 4 din Grupa D vor juca in faza urmatoare pentru locurile 9-16, in crucis, cu ocupantele locurilor 3 si 4 din grupa C, Islanda si respectiv invingatoarea dintre Elvetia si Ucraina. Toate meciurile sunt transmise in direct de FIBA TV.

Nationala feminina de junioare U16 a Romaniei a ratat calificarea in sferturile de finala ale FIBA U16 Womens European Championship, Division B, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Podgorica, si va juca in faza secunda a competitiei continentale in grupa pentru locurile 9-16. Dupa victoria muncita in prelungiri cu selectionata Luxemburg, scor 70-66, tinerele Acvile au avut doua confruntari extrem de importante, cu Austria si Slovacia, principalele pretendente din Grupa D la continuarea cursei spre podium. Din nefericire, in ambele dispute cu ocupantele primelor doua pozitii din Grupa D nationala noastra a fost nevoita sa se recunoasca invinsa, Austria reusind sa se impuna cu 68-64, la capatul unui joc in care tricolorele noastre au avut o revenire spectaculoasa in sfertul 4, dar nu au mai gasit resurse sa obtina si victoria, in vreme ce Slovacia ne-a depasit clar, astazi, cu 74-46.

Statistica meciului cu Austria - AICI
Statistica meciului cu Slovacia - AICI

In urma parcursului din prima faza, in care a acumulat 5 puncte (1 victorie si 3 infrangeri), dar si a rezultatelor directe din ”roata” dintre Marea Britanie, Romania si Luxemburg, primele doua nationale au reusit sa acceada in faza secunda in grupa pentru locurile 9-16, urmand sa evolueze in crucis cu ocupantele locurilor 3 si 4 din Grupa C, respectiv Islanda si invingatoarea partidei care le opunea in aceasta seara pe Ucraina si Elvetia.
Dar iata si clasamentul final al Grupei D, dupa ce Austria a invins la limita Marea Britanie, cu 63-61, in ultimul joc:
1. Austria 8 puncte
2. Slovacia 7 puncte
3. Marea Britanie 5 puncte
4. Romania 5 puncte
5. Luxemburg 5 puncte
     
Dupa o zi de pauza, intrecerile continentale de la Podgorica se vor relua joi, nationala Romaniei urmand sa evolueze de la ora 22:00, impotriva selectionatei similare a Islandei, care a ocupat locul 3 in Grupa C, cu doua victorii si doua infrangeri.

Parteneri