Foto

Romania se impune in Albania in FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qulifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei a inregistrat in aceasta seara prima victorie din cadrul Grupei I a ultimei faze a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qulifiers, dupa ce Vulturii au reusit sa castige la Durras confruntarea cu selectionata similara a Albaniei, cu scorul de 87-83 (21-22, 23-20, 25-22, 18-19). Sambata, la Pitesti Arena, cu incepere de la ora 18:30, Romania se va confrunta cu Slovacia, in cadrul celei de-a doua runde din Grupa I, partida urmand sa fie transmisa de DIGI SPORT si PRIMA SPORT. Fanii baschetului si nu numai pot achizitiona bilete de la Pitesti Arena sau de pe platforma biletesmart.ro.


Dhimitraq Goga Sport Palace din Durras a gazduit in aceasta seara confruntarea dintre nationalele masculine ale Albaniei si Romaniei, contand pentru etapa inaugurala din cadrul Grupei I a ultimei faze din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Dornici sa sparga gheata in campania continentala de vara si avand un tonus foarte bun in pregatire, apreciat foarte mult de noul selectioner Michael Gorke chiar inainte de plecarea spre Albania, Vulturii si-au dezvaluit intentiile inca de la primele actiuni. De altfel, dupa o tatonare echilibrata in primul sfert si un inceput timid in cea de-a doua secventa, tricolorii au inceput sa controleze mult mai bine jocul si prin evolutiile bune ale lui Torok si Kuti au intrat la vestiare in avantaj, scor la pauza 44-42. La reluare, Kris Richard da tonul reusitelor de la mare distanta si impreuna cu Torok, Diculescu, Dragoste, Maciuca si Kuti maresc avantajul pentru Romania pina la 69-60 in min. 29. Gazdele cauta sa stranga jocul, dar procentajul tricolor atinge 50% la aruncarile de la mare distanta si astfel Romania continua sa domine, inregistrand cu opt minute inainte de final cea mai mare diferenta de scor, 77-66. Vulturii nu reusesc lovitura decisiva si mentin avantajul de 11 puncte in urmatoarele minute, 81-70 in min. 35, in vreme ce albanezii nu renunta si incearca in disperare sa anuleze diferenta spre finalul partidei. De la 83-79 in min. 37 tabela ingheata pina la intrarea in ultimul minut de joc, ambele echipe irosind pe rand mai multe faze, iar Diculescu gaseste in cele din urma drumul spre cos si modifica tabela la 85-79 cu 45 de secunde inainte de final, in vreme ce Kris Richard executa perfect liberele si stabileste scorul final, 87-83 in favoarea Romaniei. O victorie muncita, de moral pentru Vulturi in ultima campanie din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qulifiers, Romania urmand sa joace peste numai trei zile, la Pitesti Arena, impotriva nationalei similare a Slovaciei.

Statistica Albania - Romania - AICI

Asadar, dupa victoria de la Durras, Vulturii vor reveni joi seara in tara si vor pleca direct la Pitesti, unde sambata vor primi replica principalei contracandidate la calificare, Slovacia.

Dar iata si programul meciurilor din Grupa I, cu mentiunea ca invingatoarea din aceasta serie va accede pe tabloul principal al celor 32 de participante in grupele FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers:

Romania – Slovacia (22 iulie, ora 18:30)
Romania – Albania (29 iulie, ora 18:30)
Slovacia – Romania (02 august, 19:00)

Cele doua meciuri din 22 si 29 iulie vor fi gazduite de Pitesti Arena si sunt programate sa inceapa de la ora 18:30, atat confruntarea cu Slovacia, cat si cea cu Albania, urmand sa fie transmise in direct de DIGI SPORT si PRIMA SPORT. Pentru ambele meciuri din Pitesti Arena, suporterii baschetului romanesc si nu numai isi pot achizitiona bilete direct de la Pitesti Arena, dar si din mediul online de pe platforma biletesmart.ro, pretul biletelor pornind de la 10 lei si ajungand pina la 100 de lei la VIP.

Parteneri