Foto

Romania se impune in Cipru in cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei a inregistrat in aceasta seara prima victorie din runda secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qulifiers, dupa ce Vulturii au reusit sa castige la Nicosia disputa cu selectionata similara a Cipru, cu scorul de 69-65 (19-19, 21-16, 14-13, 15-17). Duminica, la Coimbra, cu incepere de la ora 19, Romania se va confrunta cu Portugalia, in cadrul celei de-a patra etape din Grupa F, partida urmand sa fie transmisa de FIBA TV si preluata pe platforma digitala DIGI SPORT.


Eleftheria Sports Arena din Nicosia a gazduit in aceasta seara confruntarea dintre nationalele masculine ale Cipru si Romaniei, contand pentru cea de-a treia etapa din cadrul Grupei F a rundei secunde din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Dornici sa sparga gheata in actuala campanie continentala si avand un tonus foarte bun in pregatire, apreciat foarte mult de selectionerul Dragan Petricevic chiar inainte de plecarea spre insula mediteraneana, Vulturii si-au dezvaluit intentiile inca de la primele actiuni. Dupa o scurta tatonare in debutul jocului, Olah sparge gheata si aduce primele puncte pentru tricolori iar Tohatan si Nicolescu scutura plasa de la mare distanta si echipa noastra conducea cu 10-8 in minutul 4. Seria de reusite de dincolo de semicerc este continuata de Olah si Nicolescu iar Vulturii se desprind doua minute mai tarziu pana la 16-12, insa gazdele nu se lasa si egaleaza situatia destul de repede. Dupa cateva actiuni fara succes, baschetbalistii romani regasesc drumul spre cos si spre finalul sfertului Badiu isi trece in cont si el o reusita de 3 puncte, modificand tabela pentru 19-16, in vreme ce cipriotii riposteaza prompt si egaleaza in ultimele secunde, astfel ca primul sfert se incheie nedecis, scor 19-19.

Urmatoarea secventa incepe din nou sub semnul echilibrului, dupa care Olah, Nicolescu si Richard reusesc sa aduca punctele necesare unei desprinderi pe tabela, Romania conducand cu 29-23 in minutul 13. Maciuca demonstreaza ca tricolorii sunt in mana si isi trece si el numele pe tabela cu un cos de la mare distanta, in vreme ce Richard si Cate recidiveaza si fac ca scorul sa devina 36-30 in minutul 17. Gazdele cauta din rasputeri sa ramana in joc si strang din nou diferenta, insa Nicolescu si Cate sunt greu de oprit si reusesc sa pastreze Romania in avantaj, la pauza tabela indicand scorul de 40-35 in favoarea Vulturilor.
La reluare, partida se incinge, cipriotii forteaza si incearca sa preia initiativa, dar capitanul Bobe Nicolescu se opune si aduce puncte importante pentru tabara noastra dupa aproape patru minute de joc, Romania pastrand avantajul minin: scor 42-39 in minutul 24. Acelasi Bobe inscrie de la libere dar si de la mare distanta, Olah puncteaza din nou fara emotii si pentru prima data Romania conduce cu 10 puncte, scor 49-39. Tudor Gheorghe modifica tabela cu o reusita de 3 puncte si mareste diferenta, insa cipriotii nu cedeaza si cauta sa ramana in joc. Richard puncteaza si el pentru 54-43 insa finalul celui de-al treilea sfert apartine gazdelor, care reusesc in ultimele doua minute sa stranga scorul pana la 54-48.
Ultima parte a meciului se joaca taios, cu aparari foarte ermetice, iar Cipru speculeaza cateva erori din tabara noastra si reduce handicapul la 54-52 in minutul 33. Romania reuseste din nou sa prinda aripi si trei minute mai tarziu mareste diferenta pana la 12 puncte, scor 64-52, dupa actiunile parafate de Cate, de doua ori consecutiv Kuti si Richard. Gazdele au o rabufnire de orgaliu si reusesc sa reduca ecartul pana la 68-65 insa Cate puncteaza de la libere si stabileste scorul final: Cipru  - Romania 65-69.

Statistica meciului - AICI

Maine tricolorii beneficiaza de o zi de recuperare si urmeaza sa plece direct spre Coimbra, orasul lusitan care va gazdui duminica, cu incepere de la ora 19, confruntarea dintre Romania si Portugalia, in cadrul celei de-a patra etape din Grupa F, partida urmand sa fie transmisa de FIBA TV si preluata pe platforma digitala DIGI SPORT.

Parteneri