Foto

Romania se impune in fata Chinese Taipei, dar cedeaza cu Egipt la debutul in FIBA 3x3 U23 World Cup

Nationala masculina de tineret a Romaniei a obtinut, joi seara, o victorie in fata selectionatei Chinese Taipei, cu scorul de 21-11, dar a cedat in confruntarea inaugurala cu Egipt, cu scorul de 14-22, in cadrul primelor runde contand pentru Grupa B din FIBA 3x3 U23 World Cup 2022. Vineri, este randul nationalei feminine a Romaniei sa revina in arena circului bucurestean, Acvilele urmand sa primeasca replica puternicei nationale a Frantei, de la ora 16:15, precum si a Egiptului, de la ora 20:10, in ultimele partide din Grupa A. Accesul publicului la intrecerile mondiale gazduite de Circul Metropolitan Bucuresti este liber.

Circul Metropolitan Bucuresti si-a deschis larg din nou astazi portile pentru cea de-a doua zi a Campionatului Mondial de baschet 3x3 pentru tineret - FIBA 3x3 U23 World Cup 2022, eveniment care se va derula in arena centrala a circului din Capitala pana duminica seara. Ca si in ziua inaugurala, atmosfera competitionala s-a imbinat perfect cu momentele de acrobatie, jonglerie si chiar cu un micro-recital de dansuri populare romanesti, astfel ca baschetul 3x3 a dovedit din plin ca este un sport urban prin care asistenta se poate bucura de emotiile oferite de jocurile de baschet, dar si de atmosfera destinsa prin acorduri muzicale si divertisment. Si asta in vreme ce pe holurile circului si langa intrarea principala, zeci de copii alergau si aruncau la cos, in incercarea de a deslusi din tainele si frumusetea jocului de baschet.

Astfel, cu putin inaintea pranzului, echipele participante au intrat in focurile competitiei mondiale si au oferit un spectacol baschetbalistic de calitate pe intreaga durata a zilei iar spre seara asistenta s-a incins mai tare la primul meci al nationalei noastre masculine, echipa Romaniei primind replica selectionatei Egipt, in cadrul Grupei B a FIBA 3x3 U23 World Cup 2022. In formula Christian CHITU, Alexandru COCONEA, George BLAJ-VOINESCU si Nicolae CIUCA, nationala Romaniei a intrat sub luminile reflectoarelor si si-a etalat de la primele actiuni intentia de a sparge gheata si de a obtine o prima victorie. Incurajati puternic de public, tinerii tricolori au preluat rapid initiativa, scor 4-1, dar adversarii au replicat foarte taios si au revenit spectaculos, egaland situatia pe tabela si ulterior chiar distantandu-se gratie unui joc mult mai pragmatic si exact. Cu Hazem Elmashad dominant sub panou, Egipt reuseste sa puna stapanire definitiv pe joc si speculand ratarile si greselile tricolorilor reuseste sa se desprinda la 10 puncte, scor 8-18 cu trei minute inainte de expirarea timpului regulamentar. Tricolorii forteaza o revenire, reusesc sa reduca din handicap pana la 14-20, insa Aly Omar nu mai greseste incercarea de la mare distanta si inchide meciul la scorul de 22-14 in favoarea echipei sale, spre marea dezamagire a celor prezenti in tribune.

Cateva zeci de minute mai tarziu, in cel de-al doilea meci din grupa, nationala Romaniei a primit replica selectionatei Chinese Taipei, echipa care cedase in runda inaugurala in fata Japoniei, cu scorul de 12-22. Dornici sa faca uitat esecul din prima partida si sa stearga cu buretele din evolutia plina de greseli, baschetbalistii romani intra motivati sa controleze jocul inca de inceput si chiar daca asiaticii opun o rezistenta darza, tricolorii Christian CHITU, Alexandru COCONEA, George BLAJ-VOINESCU si Nicolae CIUCA incep pe rand sa-si aduca contributia pe tabela. Avand si un avantaj fizic clar, echipa Romaniei se desprinde la 5-0 dupa primele actiuni si continua sa adune punct cu punct, astfel ca tabela a indicat scorul de 12-3 la jumatatea secventei. Publicul continua sa-i incurajeze pe tinerii Vulturi, asiaticii incearca sa reduca din diferenta, dar timpul se scurge in favoarea Romaniei care de la 13-5 duce scorul pana la 17-10 cand se intra pe ultimele doua minute. Ultimele actiuni se deruleaza cu repeziciune iar Chitu reuseste sa scuture plasa cu o aruncare de la mare distanta exact pe intrarea in ultimul minut regulamentar si inchide meciul la scorul de 21-11, spre bucuria asistentei.

Astfel, dupa o zi plina in Grupa B, in care Lituania a adunat doua victorii, 21-17 cu Japonia si 19-17 cu Egipt, iata cum arata clasamentul provizoriu:
1. Lituania - 2 victorii (40 p)
2. Japonia - 1 victorie si 1 infrangere (39 p)
3. Egipt - 1 victorie si 1 infrangere (38 p)
4. Romania - 1 victorie si 1 infrangere (35 p)
5. Chinese Taipei - 2 infrangeri (23 p)   

Conform programului FIBA 3x3, dupa ultimul meci din aceasta seara, nationala masculina a Romaniei va reveni pe teren sambata, in urmatoarele jocuri din cadrul Grupei B urmand sa lupte impotriva puternicelor echipe ale Lituaniei (ora 19:10) si Japoniei (ora 20:35). Reamintim ca primele doua clasate din grupa vor accede in faza meciurilor eliminatorii, urmand sa evolueze in continuare in cursa pentru podium si marele trofeu.

Vineri, in vreme ce Vulturii beneficiaza de zi libera, va fi randul nationalei feminine a Romaniei sa revina in arena circului bucurestean, Acvilele urmand sa primeasca replica puternicei nationale a Frantei, de la ora 16:15, precum si a Egiptului, de la ora 20:10, in ultimele partide din Grupa A.

Reamintim ca accesul publicului la intrecerile mondiale gazduite de Circul Metropolitan Bucuresti este liber iar cei care nu pot ajunge la Circul Metropolitan in perioada 5-9 octombrie au ocazia sa urmareasca in direct toate meciurile pe platforma oficiala FIBA 3x3 sau la Prima Sport.

Rezultate, clasamente si alte informatii sunt prezente pe site-ul oficial  al competitiei mondiale - AICI

FIBA 3x3 World Cup 2022 este organizat de catre Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primariei Capitalei, Directiei Cultura, Invatamant, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti. Evenimentul este sustinut de: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Alexandrion Group, Regina Maria, The Group, Izvoarele Calimani, Red Bull, OHMA, Brenntag, Horizon. Partener media: Kiss FM. Partener global al evenimentului: Wilson.

Parteneri