Foto

Romania se lupta cu Portugalia, Bulgaria si Cipru pentru calificarea in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va evolua in Grupa F din faza secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii pregatiti de selectionerul Dragan Petricevic urmand sa evolueze impotriva selectionatelor Portugaliei, Bulgariei si Cipru, dupa cum s-a stabilit, astazi, la tragerea la sorti care a avut loc la Munchen. Le festivitatea condusa de Ljubomir Mandic, seful departamentului de competitii FIBA Europa, a participat si secretarul general adjunct al FRB, Svetlana Simion. Conform calendarului stabilit de FIBA, meciurile se vor desfasura in trei ferestre, programate pentru august si noiembrie 2022, precum si pentru febriarie 2023.



Astazi, la Munchen, in prezenta coordonatorului competitional al FIBA Europa, Ljubomir Mandic, si a reprezentantilor federatiilor nationale implicate, printre care s-a numarat si secretarul general adjunct al FRB, Svetlana Simion, a avut loc tragerea la sorti pentru faza secunda din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. La startul acestei faze de pre-calificari sunt prezente 12 echipe, 6 dintre ele provenind din precalificarile pentru Campionatul Mondial si 6 din prima faza a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, printre care si nationala Romaniei.

Dupa distribuirea echipelor prin tragere la sorti, reprezentativa masculina a Romaniei face parte din Grupa F, alaturi de selectionatele Portugaliei, Bulgariei si Cipru. Dar iata si componenta celor trei grupe, cu precizarea ca invingatoarele si Cipru vor avansa in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers:

Grupa D – Slovacia (1), Macedonia de Nord (3), Danemarca (2), Norvegia (4)
Grupa E – Croatia (4), Polonia (1), Austria (3), Elvetia (2)
Grupa F – Portugalia (3), Bulgaria (4), Romania (2), Cipru (1)

Totodata, conform programului competitional stabilit de FIBA, meciurile din aceste grupe se vor disputa in trei ferestre de cate doua jocuri, programate pentru august si noiembrie 2022, precum si pentru februarie 2023.

Parteneri