Foto

Romania se pregateste pentru Europenele U16 de la Podgorica

Nationala de cadete a Romaniei a inceput pregatirile pentru FIBA U16 Women's European Championship, Division B, intreceri care se vor derula in perioada 10-19 august la Podgorica. Dupa vizita medicala de la INMS si cateva antrenamente in Arena FRB, lotul tricolor coordonat din partea FRB de fosta mare jucatoare Paula Misaila va pleca la Giurgiu, se vor antrena in perioada 29 iunie - 13 iulie. Pentru acesta stagiu de pregatire, antrenorul principal Carmin Popa impreuna cu asistentii sai au la dispozitie un lot format din urmatoarele sportive:  

Ana MANEA (ACS DAN DACIAN BUCURESTI)
Delia GRADINARU (CSS BEGA TIMISOARA)
Anastasia POPESCU ANTOHI (AVENIR RENNES - FRANTA)
Raisa SIMION (FAMILA SCHIO - ITALIA)
Petra MATEI (OLIMPIA BUCURESTI)
Maia KAMEL (POLI TIMISOARA)
Ana PLES (ACS NBS CLUJ-NAPOCA)
Silvia POP (ACS NBS CLUJ-NAPOCA)
Vivien SALAMON (DVTK AKADEMIA - UNGARIA)
Ioana SAVU-ISTRATESCU (CSM PLOIESTI)
Marta CARMACIU (ACS DAN DACIAN BUCURESTI)
Stefania CONSTANTINESCU (OLIMPIA BUCURESTI)
Ariana MOLDOVAN (CRISUL ORADEA)
Anamaria MARUNTELU (SPORTUL STUDENTESC)
Ilinca Ilayda GUNGOR (OLIMPIA BUCURESTI)
Ingrid JURCAN (CRISUL ORADEA)


Staff-ul tehnic este format din Carmin Popa (antrenor principal), Alexandru Radu (asistent), Miruna Trifan (pregatire fizica), Volha Tamirgean (scouter) si Paula Misaila (coordonator din partea FRB).

Dupa cantonamentul de la Giurgiu, tinerele noastre baschetbaliste vor pleca la Izmir, unde vor juca meciuri de verificare impotriva selectionatei similare a Turciei, in perioada 13-16 iulie. Urmeaza o noua perioada de pregatire in tara pana in data de 29 iulie, iar pe finalul lunii vor juca alte doua partide test la Samokov, unde se vor confrunta cu nationala Bulgariei. Antrenamentele din Romania vor continua pina in data de 8 august, data la care este programata plecarea spre Podgorica, gazda FIBA U16 Women's European Championship 2023 Division B.
Conform distributiei FIBA realizata la tragerea la sorti, nationala Romaniei va juca in prima faza a intrecerii continentale in cadrul Grupei A, urmand sa evolueze impotriva Slovaciei, Austriei, Lituaniei si Elvetiei. La startul intrecerilor continentale vor fi prezente 19 echipe nationale iar dupa faza grupelor, primele doua clasate din fiecare serie vor accede in grupa valorica 1-8 si vor continua lupta pentru medalii, in vreme ce restul echipelor vor juca pentru locurile 9-19.

Parteneri