Foto

Romania trece de RD Congo si sparge gheata la Jocurile Francofoniei 2023

Selectionata feminina a Romaniei a reusit, astazi, sa inregistreze primul succes in cadrul primei faza a Jocurilor Francofoniei, intreceri care se disputa la Kinshasa (Republica Democratica Congo), dupa ce tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Ioannis Koukos au depasit selectionata tarii gazda, cu scorul de 73-65 (20-8, 19-20, 17-16, 17-21). Sambata, de la ora 18:45, Romania va intalni nationala Ciad in ultima runda din Grupa A, Acvilele avand mari sanse de calificare in sferturile de finala.

Dupa dusul rece suferit in runda inaugurala a celei de-a IX-a editii a Jocurilor Francofoniei, nationala feminina aflata sub bagheta antrenorului Ioannis Koukos a reusit sa sparga gheata, astazi, in intrecerile de la Kinshasa, invingand reprezentativa Republicii Democratice Congo, cu scorul de 73-65. De altfel, tinerele Acvile au intrat foarte decise sa stearga cu buretele esecul cu Libanul din prima zi si au pus stapanire pe jocul disputat impotriva selectionatei tarii gazda inca de la primele actiuni. Cu POP (27 p, 3x3, 8 rec) in forma deosebita si sustinuta foarte bine de KOVACS (17 p), BOBAR (15 p), BISZAK (13 p) si DUMITRESCU (1 p, 11 rec), echipa Romaniei s-a desprins in primul sfert la o diferenta confortabila, scor 20-8, si nu a mai cedat initiativa pana la finalul partidei, in pofida eforturilor depuse de gazde, care au tot incercat sa revina in joc.  

In Grupa A, sambata, tinerele baschetbaliste tricolore vor intalni selectionata similara a Ciad, cu incepere de la ora 18:45, partida fiind extrem de importanta in economia calificarii in faza superioara. Primele trei echipe din grupa noastra se califica in sferturile de finala, urmand sa joace incrucisat cu echipele din celelalte doua serii.

Parteneri