Foto

Romania va juca pentru locurile 9-18 la FIBA Womens U20 European Championship de la Skopje

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a cedat la mare lupta, miercuri seara, in fata selectionatei similare a Macedoniei de Nord, cu scorul de 53-55, si s-a clasat pe locul al treilea in Grupa C, ratand calificarea in sferturile de finala ale FIBA Womens U20 European Championship, Division B, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Skopje. In urma rezultatelor inregistrate, Acvilele pregatite de antrenorul principal Madalin Piperea vor evolua in grupa valorica 9-16, in cadrul Grupei F, urmand sa joace vineri, de la ora 22:00, impotriva nationalei de tineret a Slovaciei si sambata, de la ora 19:45, in compania reprezentativei Islandei. Toate meciurile de la Skopje pot fi urmarite in direct pe canalul de youtube FIBA TV.

Arena SRC Kale din Skopje a gazduit, miercuri seara, meciul decisiv pentru stabilirea ocupantei locului secund din Grupa C a FIBA Womens U20 European Championship, Division B, reprezentativa feminina de tineret a Romaniei evoluand in compania nationalei tarii gazda, Macedonia de Nord. O partida de totul sau nimic pentru ambele echipe, invingatoarea urmand sa obtina calificarea in sferturile de finala ale intrecerii de la Skopje. Cu doua victorii (79-54 cu Croatia si 85-64 cu Kosovo) si o infrangere (53-77 cu Muntenegru) la activ, Acvilele pregatite de antrenorul principal Madalin Piperea au inceput foarte decise confruntarea cu Macedonia de Nord si dupa primul sfert, in care au pus stapanire pe joc, conduceau cu scorul de 20-12. In urmatoarele zece minute, tinerele noastre tricolore au reusit sa-si conserve avantajul obtinut in prima parte si astfel au intrat la vestiare cu un scor favorabil, 29-22.

La revenirea de vestiare, gazdele au impus un rimt mult mai alert si au reusit sa revina in joc in urma unei curse de urmarire, Macedonia de Nord preluand avantajul pe tabela in minutul 23, scor 29-30. Mazilu aduce primele doua puncte din cel de-al treilea sfert pentru nationala noastra abia in minutul 26, scor 31-38, iar eferorturile depuse de Acvile sa ramana in joc isi gasesc efectul pe finalul acestui sfert, care se incheie cu scorul de 40-37 in favoarea Macedoniei de Nord. In ultimele zece minute ambele combatante cauta lovitura decisiva pentru a inclina balanta victoriei in favoarea lor, insa echilibrul din teren si de pe tabela se mentine pana la intrarea in ultimele doua minute – scor 42-42 in min. 33, scor 47-47 in min. 35, scor 49-49 in min. 38. Atanasovska reuseste un layup cand mai erau 46 de secunde de joc si face ca scorul sa devina 52-49 iar Craciunescu reduce din handicap marcand una din cele doua libere cu 20 de secunde inainte de incheierea tmpului regulamentar de joc, scor 52-50. La randul sau Dimitrijeviskj ajunge la linia de libere si mareste zestrea echipei sale cu 2 puncte in vreme ce Petrof concretizeaza un atac cu o aruncare de la mare distanta si face ca tabela sa se schimbe si scorul sa devina 54-53 pentru gazde cu 4 secunde inainte de ultimul fluier. Din nefericire, faultul tactic o trimite pe Atanasovska la linia de libere si scorul devine 55-53 iar la ultima actiune Petrof nu atinge tinta printr-o aruncare de la centrul terenului, astfel ca sirena anunta incheierea partidei cu scorul de 55-53 in favoarea Macedoniei de Nord.
In urma acestui rezultat, Muntenegru si Macedonia de Nord ocupa primele doua pozitii in clasamentul final al Grupei C si avanseaza in sferturile de finala in vreme ce Romania, Kosovo si Croatia ajung in grupa valorica 9-18. Conform sistemului anuntat de FIBA, Romania va juca in aceasta faza in cadrul Grupei F, intrand cu punctele obtinute in urma victoriilor cu Kosovo si Croatia, si urmeaza sa joace vineri, de la ora 22:00, impotriva nationalei de tineret a Slovaciei si sambata, de la ora 19:45, in compania reprezentativei Islandei. In cazul in care va castiga unul dintre cele doua meciuri si implicit va ramane liderul Grupei F, Romania ar juca duminica cu invingatoarea Grupei E, pentru locurile 9-10 din clasamentul final al intrecerilor continentale de la Skopje.
Reamintim ca toate meciurile de la Skopje pot fi urmarite in direct pe canalul de youtube FIBA TV.

Parteneri