Foto

Rookies Oradea si CSM Petrolul Ploiesti, campioane nationale la U14, sezonul 2022-2023

Echipa feminina ACS Rookies Oradea si echipa masculina CSM Petrolul Ploiesti au reusit in aceasta dupa-amiaza sa cucereasca laurii Campionatelor Nationale U14, sezonul 2022-2023. Rookies Oradea a trecut in ultimul act al TF CN U14 de rivala CSS Alexandria, cu scorul de 88-56, in vreme ce CSM Petrolul Ploiesti a dispus in finala TF CN U14 de rivala ACS Dan Dacian Negru Bucuresti, cu scorul de 73-63. La festivitatile de premiere de la Alexandria si de la Ploiesti au fost acordate mai multe premii individuale, trofeele MVP fiind adjudecate de Ioana Vanesa Velcea (CSS Alexandria) si de Vlad Borcan (CSM Petrolul Ploiesti).


Sala Sporturilor din Alexandria a gazduit in aceste zile intrecerile Turneului Final al Campionatului National U14, feminin, cele mai valoroase opt echipe din sezonul 2022-2023 luptandu-se vreme de cinci zile pentru un loc pe podiumul national. Sustinute de parinti, rude, prieteni si fani veniti de la sute de kilometri departare pentru a fi alaturi de favorite, cele opt echipe au trecut prin furcile caudine din faza grupelor, dupa care sambata si duminica s-au luptat pentru o pozitie cat mai buna in clasamentul final. Cu un parcurs ireprosabil in cadrul Turneului Final, echipa feminina ACS Rookies Oradea a reusit sa castige si ultimul act al competitiei, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Attila Veres impunandu-se astazi in fata rivalei CSS Alexandria cu scorul de 88-56. In urma acestui rezultat, ACS Rookies Oradea a intrat in posesia tricourilor de campion, alaturi de medalii, diplome si mult ravnitul trofeu dedicat campioanei nationale 2022-2023, in vreme ce CSS Alexandria a obtinut medaliile de argint. In finala mica, ACS Dan Dacian Bucuresti a trecut de CSM Tg Jiu, cu scorul de 36-28, si a ocupat treapta a treia a podiumului de premiere.
Dar iata si clasamentul Turneului Final al Campionatului National U14, feminin, sezonul 2022-2023:
1. ACS Rookies Oradea (antrenor Attila VERES)
2. CSS Alexandria (antrenor Madalin PIPEREA)
3. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Cornelia ENESCU)
4. CSM Tg. Jiu (antrenor Laurentiu RAUT)
5. ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca (antrenor Agnes JAKAB)
6. Olimpia Bucuresti (antrenor Anca SIPOS)
7. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe (antrenor Szilard GAZDA)
8. CSS Sibiu (antrenor Calin ANTON)

Rezultate, statistici si clasamentul final - AICI


La festivitatea de premiere, la care au participat viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan, reprezentantii FRB, presedintele Carmen Tocala, secretarul general adjunct Svetlana Simion si antrenorul coordonator Paula Misaila, dar si alte personalitati ale administratiei locale, au fost acordate traditionalele premii speciale individuale, dar si medaliile, diplomele si trofeele, impreuna cu mult ravnitele tricouri de campion.

Astfel, in urma evolutiilor din cadrul turneului final, au fost acordate urmatoarele premii:
MVP – Ioana Vanesa VELCEA (CSS Alexandria)
BEST FIVE – Maria Patricia CLONDA si Maira LUNGU (ambele de la ACS Rookies Oradea), Ioana Vanesa VELCEA si Alexia BABADAC (ambele de la CSS Alexandria) si Iulia Maria RADULEA (CSM Tg. Jiu)
Cosgeter - Ioana Vanesa VELCEA (CSS Alexandria, 138 p)
Cea mai buna pasatoare - Ioana Vanesa VELCEA (CSS Alexandria, 27 pase decisive)
Cea mai buna la recuperare – Adriana Maria PAPUC (ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, 62 recuperari)
Cea mai de perspectiva sportiva – Maria Carmen DAN (ACS Dan Dacian Bucuresti)Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a fost asaltata in aceste zile de numerosi fani locali si nu numai, care s-au bucurat de multe partide interesante si echilibrate din cadrul Turneului Final al Campionatului National U14, masculin, sezonu 2022-2023. Dupa o lupta apriga in faza grupelor, din cele opt echipe aliniate la startul TF CN U14 si-au continuat cursa spre medalii CSM Petrolul Ploiesti, ACS Dan Dacian Negru Bucuresti, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSU Stiinta Bucuresti. In cele din urma, dupa semifinale extrem de echilibrate si atractive, ultimul act al competitiei a adus fata in fata singurele echipe care nu au cunoscut infrangerea. Dupa o finala viu disputata, CSM Petrolul Ploiesti a inclinat in favoarea sa balanta victoriei, tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Ionut Ivan reusind sa treaca de rivalii bucuresteni de la ACS Dan Dacian Negru, cu scorul de 73-63, declansand o adevarata fiesta in arena prahoveana atunci cand au primit medaliile, trofeul si tricourile de campion. In finala mica, U-BT Cluj-Napoca s-a impus in fata CSU Stiinta Bucuresti, cu scorul de 52-39, si a intrat in posesia medaliilor de bronz.
Dar iata si clasamentul Turneului Final al Campionatului National U14, masculin, sezonul 2022-2023:
1. CSM Petrolul Ploiesti (antrenor Ionel IVAN)
2. ACS Dan Dacian Negru Bucuresti (antrenor Dacian DAN)
3. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (antrenor Dragan TORBICA)
4. CSU Stiinta Bucuresti (antrenor Cristian GEORGESCU)
5. CSM CSU Oradea (antrenor Tihomir BADNJAR)
6. ACS Alpha Team Sport Sibiu (antrenor Darko PANDUROVIC)
7. ACS Stomart Praxis Iasi (antrenor Ovidiu STOCHICI)
8. ABC Leii Bucuresti (antrenor Bogdan AMARIUCAI)

Rezultate, statistici si clasamentul final – AICI


Imediat dupa finala, intr-o atmosfera de sarbatoare, reprezentantii FRB – managerul general Catalin Burlacu, secretarul general adjunct Liviu Puicu si directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu, au oferit la festivitatea de premiere mai multe premii individuale tuturor celor care au performat pe terenul de joc. Astfel, in urma evolutiilor din cadrul turneului final, au fost acordate urmatoarele premii speciale:
MVP – Vlad BORCAN (CSM Petrolul Ploiesti)
BEST FIVE - Vlad BORCAN si David IORDACHESCU (ambii de la CSM Petrolul Ploiesti), Horia PASAT (ACS Dan Dacian Negru Bucuresti), Darius MIRON (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Razvan BUZGUTA (CSM CSU Oradea)
Cosgeter – Mihai POPA (ACS Stomart Praxis Iasi, 109 p)
Cel mai bun pasator – Ciprian Coniac (CSM Petrolul Ploiesti, 19 pase decisive)
Cel mai bun recuperator - Razvan BUZGUTA (CSM CSU Oradea, 78 recuperari)
Cel mai de perspectiva sportiv - David IORDACHESCU (CSM Petrolul Ploiesti)

Foto - CN U14 feminin - Alexandria (credit Stefan Adrian)

Foto - CN U14 masculin - Ploiesti

Parteneri