Foto

Saptamana Europeana a Sportului a demarat sub sloganul: Fii activ, ramai activ!

Ministerul Sportului, in colaborare cu federatiile nationale sportive si numeroase alte entitati publice si private, a organizat, vineri, deschiderea oficiala a Saptamanii Europene a Sportului in Romania, editia 2022, eveniment care a marcat startul activitatilor sportive si de constientizare a importantei sportului si activitatii fizice derulate la nivel national in perioada 23-30 septembrie. Deschiderea oficiala a avut loc la Sala Polivalenta din Bucuresti iar ambasadorii BeActive desemnati de FRB pentru aceste actiuni sunt fostii internationali Anca Stoenescu si Vlad Moldoveanu.


Sambata, in parcul IOR, toate federatiile nationale sportive au participat la actiuni ”BeActive”, baschetul romanesc fiind reprezentat prin fosta mare jucatoare Svetlana Simion, actual secretar general-adjuct FRB, si prin directorul tehnic FRB, Tiberiu Dumitrescu, care impreuna cu echipa U15 de la Laguna Bucuresti, insotita de antrenorii Vlad Dumitrescu si Mihnea Pavel, au activat in zona dedicata baschetului de dimineata si pana dupa-amiaza. A fost o zi superba, in care vremea frumoasa parca a pus umarul ca actiunea sa fie o adevarata reusita, zeci de copii prezenti fiind indrumati in primii lor pasi catre baschet. La final, copii au fost recompensati cu medalii, diplome si pasapoarte, in care strangeau stampilute de la diferite sporturi pentru a participa la numeroase concursuri cu premii.

Duminica, baschetul a fost prezent la o actiune dedicata copiilor din sectorul 2 iar luni este programata actiunea Saptamana Satului Sportiv, unde reprezentantii FRB vor merge in Petrechioaia pentru a promova importanta sportului in general, si a baschetului in special, in randul copiilor.



Reamintim ca Saptamana Europeana a Sportului este o initiativa a Comisiei Europene menita sa promoveze sportul si activitatea fizica in intreaga Europa sub motto-ul #BeActive, Ministerul Sportului avand calitatea de Organism National de Coordonare a Saptamanii Europene a Sportului 2022-2023. Evenimentul va fi derulat in parteneriat cu numeroase entitati publice si private, precum si cu federatiile nationale sportive, avand ca obiectiv estimat un numar de minimum 100.000 participanti directi si indirecti la nivel national. De mentionat ca Proiectul Romania Be Active este finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, European Week of Sport – National activities, Dialogue with stakeholders (EWoS), ERASMUS-SPORT-2022-DWS1-NE-IBA-2. Aceasta initiativa are ca obiectiv constientizarea importantei unui stil de viata activ pentru toata lumea si este conceputa sa le ofere oamenilor o trambulina catre o viata activa.  Astfel, in acest an, in cadrul ANPCDEFP, in data de 28 septembrie va avea loc si Ziua Nationala a Sportului la Locul de Munca!

La deschiderea actiunilor sportive, a fost promovat si mesajul presedintelui Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), Spyros Capralos, care ii incurajeaza pe europeni sa fie activi (#BeActive) cu ocazia Saptamanii Europene a Sportului 2022 si nu numai!

”Aceasta este o sansa speciala pentru Europa de a se uni si de a FI ACTIVA!”, a transmis Capralos, adaugand ca ”anul acesta ne concentram pe tineret. EOC ii invită pe toti prietenii nostri din cadrul Miscarii Olimpice Europene sa ni se alature pentru a sarbatori bucuria de a fi activ. Acum e timpul! Stim ca pandemia a determinat scaderea nivelurilor de activitate fizica. S-au pierdut multe obiceiuri bune. Acum trebuie sa incepem din nou sa incurajam oamenii, in special tinerii, sa gaseasca obiceiurile active care sa-i ajute sa traiasca o viata fericita, sanatoasa. Speram ca initiativele noastre va vor incuraja sa va implicati si sa faceti parte din Saptamana Europeana a Sportului.”
Asadar, pana in data de 30 septembrie, aveti ocazia sa faceti miscare intr-un cadru organizat, fiind un bun prilej pentru a va atrage si prietenii catre sport.  


”Fii activ, ramai activ! Invita-ti un prieten, un coleg sau un membru al familiei sa fie impreuna cu tine!”, este unul dintre sloganurile din cadrul campaniei #Be Active din Saptamana Sportului European 2022.

Parteneri