Foto

Saptamana Europeana a Sportului in Romania, 23-30 septembrie 2022

Ministerul Sportului, in colaborare cu federatiile nationale sportive si numeroase alte entitati publice si private, organizeaza deschiderea oficiala a Saptamanii Europene a Sportului in Romania, editia 2022, eveniment care va marca startul activitatilor sportive si de constientizare a importantei sportului si activitatii fizice derulate la nivel national. Deschiderea oficiala va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti, in data de 23 septembrie, de la ora 10:00, ambasadorii desemnati de FRB fiind fostii internationali Anca Stoenescu si Vlad Moldoveanu.

Saptamana Europeana a Sportului in Romania, editia 2022, se va derula in perioada 23-30 septembrie, deschiderea acestui eveniment fiind programata sa aiba loc la Sala Polivalenta din Bucuresti. Evenimentul din data de 23 septembrie va marca startul activitatilor sportive si de constientizare a importantei sportului si activitatii fizice derulate la nivel national si este sustinut de Ministerul Sportului in colaborare cu mai multe federatii sportive nationale. La evenimentul de lansare, alaturi de ministrul sportului, Eduard Novak, de secretarul de stat Thomas-Razvan Moldovan, coordonatorul Saptamanii Europene a Sportului in Romania, si de membrii echipei de implementare a Proiectul Romania BeActive, vor fi prezente nume sonore ale sportului romanesc, numeroase oficialitati, reprezentanti ai institutiilor partenere si mass-media. Ambasadorii desemnati sa reprezinte baschetul romanesc sunt fostii internationali Anca Stoenescu si Vlad Moldoveanu iar Federatia Romana de Baschet va organiza mai multe actiuni pe durata intregii perioade.

Saptamana Europeana a Sportului este o initiativa a Comisiei Europene menita sa promoveze sportul si activitatea fizica in intreaga Europa sub motto-ul #BeActive, Ministerul Sportului avand calitatea de Organism National de Coordonare a Saptamanii Europene a Sportului 2022-2023. Evenimentul va fi derulat in parteneriat cu numeroase entitati publice si private, precum si cu federatiile nationale sportive, avand ca obiectiv estimat un numar de minimum 100.000 participanti directi si indirecti la nivel national. De mentionat ca Proiectul Romania Be Active este finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, European Week of Sport – National activities, Dialogue with stakeholders (EWoS), ERASMUS-SPORT-2022-DWS1-NE-IBA-2. Aceasta initiativa are ca obiectiv constientizarea importantei unui stil de viata activ pentru toata lumea si este conceputa sa le ofere oamenilor o trambulina catre o viata activa.  Astfel, in acest an, in cadrul ANPCDEFP, in data de 28 septembrie va avea loc si Ziua Nationala a Sportului la Locul de Munca!

 

Parteneri