Foto

Semifinale de foc in Final 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023

Fluierul final al partidei dintre CSM CSU Oradea si FC Arges Pitesti a stabilit si cea de-a patra semifinalista din cadrul Final 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023, gruparea pregatita de Cristian Achim alaturandu-se celorlalte trei echipe care obtinusera pe parcursul zilei calificarea in careul de asi. Astfel, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, invingatoare in fata SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara, cu 76-56, se va intalni in prima semifinala cu SCM U Craiova, grupare care a reusit sa o scoata din cursa chiar pe detinatoarea trofeului ultimelor doua editii, CSO Voluntari, cu scorul de 72-70, in vreme ce CSM Athletic Constanta, echipa care a produs o surpriza de proportii si a trecut de Rapid Bucuresti, in prelungiri, cu scorul de 94-84, se va confrunta cu CSM CSU Oradea, care a dispus la pas de FC Arges Pitesti, cu scorul de 89-78. Ambele semifinale vor fi transmise in direct de DIGI SPORT, luni, 13.02.2023, prima partida fiind programata pentru ora 17:15 iar cea de-a doua pentru ora 20:00. In cadrul evenimentului de la Constanta, partenerul Mozzart Bet Romania i-a premiat pe cei mai buni jucatori ai sferturilor, trofeele MVP fiind adjudecate pe rand de Karel Guzman (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Shawn Hopkins (SCM U Craiova), Jakob Cebasek (CSM Athletic Constanta) si Mark Ogden Jr. (CSM CSU Oradea).


Sala Sporturilor din Constanta gazduieste in premiera in aceste zile meciurile turneului Final 8 Cupa Romaniei de Baschet Masculin Linksoft 2023, la startul sferturilor de finala prezentandu-se cele mai in forma opt echipe din actualul sezon al competitiei KO. Astazi, au avut loc partidele din sferturile de finala, publicul constantean prezent tribune gustand din plin spectacolul sportiv de pe teren, cat si surprizele oferite de organizatori, concursurile interactive cu fanii fiind appreciate pe deplin.

U-BT Cluj-Napoca si SCM U Craiova, primele semifinaliste

Prima confruntare din sferturi a adus fata-n fata pe teren doua echipe cu trofee in vitrinele cluburilor, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara, intalnirea fiind decisa abia in ultima parte, dupa ce campioana en-titre a speculat cateva momente de slabiciune ale oponentilor si s-a distantat clar in invingatoare. Scor final 76-56 in favoarea U-BT si clujenii au avansat in semifinale, in vreme ce banatenii au parasite competitia, primind o placheta de participarea din partea managerului general FRB Catalin Burlacu. “Omul meciului” a fost desemnat Karel Guzman, extrema clujenilor primind din partea partenerului Mozzart Bet Romania trofeul MVP. A urmat o confruntare care a fost o reeditare a finalei CRBM 2022, detinatoarea trofeului, CSO Voluntari, primind replica SCM U Craiova. La capatul unei dispute palpitante, cu rasturnari de situatii si multe faze spectaculoase, SCM U Craiova a reusit sa se impuna intr-un final de infarct, cu scorul de 72-70, si a completat astfel prima linie a tabloului semifinalelor, urmand sa se confrunte luni, de la ora 17:15, cu U-BT Cluj-Napoca. La finalul jocului, fostul international Catalin Burlacu le-a oferit ilfovenilor o placheta de participare, in vreme ce Mozzart Bet Romania l-a nominalizat pe Shawn Hopkins ca “omul meciului” si i-a oferit trofeul MVP.

Costel Cernat, amabasadorul Final 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023

Inaintea celei de-a treia partide, a avut loc un moment emotionant organizat de Federatia Romana de Baschet, pe parchetul arenei fiind invitati fostele glorii ale baschetului constantean Virgil Baiceanu, Vasile Pasca si Aristidi Cucos, alaturi de alti trei mari baschetbalisti cu “radacini” in Constanta, Costel Cernat, Nicu Pirsu si Mihai Caraion. Directorul CSM Constanta Andrei Talpes si directorul CSU Constanta Silviu Baiceanu, fostul handbalist al HCM, le-au oferit celor sase “magnifici” plachete omagiale pentru intreaga activitate si pentru contributia pe care au avut-o la dezvoltarea sportului cu mingea la cos, Baiceanu, Pasca, Cucos, Pirsu, Caraion si Cernat fiind declarati “ambasadorii baschetului”. Totodata, in semn de apreciere si recunoastere a valorii legendarului Costel Cernat, acesta a fost declarat oficial “Ambasadorul Final 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023”. Intr-o atmosfera similara anilor in care Farul Constanta se lupta de la egal la egal cu Steaua si Dinamo, cei sase magicieni ai baschetului au parasit terenul in ovatiile asistentei si au facut loc echipelor care s-au ciocnit in cel de-al treilea sfert de finala: CSM Athletic Constanta si Rapid Bucuresti.



CSM Constanta si CSM CSU Oradea continua cursa pentru trofeu

Tribunele Salii Sporturilor din Constanta au luat foc la cea de-a treia partida din sferturile de finala ale Final 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023, publicul aclamand la scena deschisa aparitia echipei locale CSM Athletic, calificata in premiera intr-o faza finala a competitiei KO. Sustinuta de public, gruparea pregatita de Alex Olteanu si-a jucat perfect cartea si a reusit intr-un final incandescent, cu multe emotii si prelungiri, sa realizeze o mare surpriza, impunandu-se in cele din urma in fata oponentei antrenata de Tudor Costescu, cu scorul de 94-84. Astfel, constantenii avanseaza in careul de asi si realizeaza o noua premiera pentru istoria clubului, spre bucuria asistentei si a fostelor glorii locale, in vreme ce Rapid Bucuresti iese din cursa pentru trofeu si pleaca acasa cu placheta de participare oferita de FRB. La final, reprezentantul Mozzart Bet Romania i-a oferit lui Jakob Cebasek trofeul MVP, extrema de forta a gruparii din Constanta avand cea mai mare eficienta de la invingatori.
Ultima disputa a zilei inaugurale din Final 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023 a adus pe parchet echipele CSM CSU Oradea si FC Arges Pitesti. Intr-un meci de totul sau nimic, in care gruparea oradeana a dominat clar prima parte a jocului, in vreme ce argesenii au revenit incredibil in partea a doua si au emis pretentii la calificare, fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria celor de la CSM CSU Oradea, cu scorul de 89-78, mult mai pragmatici in gestionarea ultimului sfert. In vreme ce oradenii sarbatoreau calificarea, managerul general FRB Catalin Burlacu le-a oferit pitestenilor placheta de participare iar partenerul Mozzart Bet Romania l-a recompensat pe Mark Ogden Jr. cu trofeul MVP, pivotal oradean avand o linie statitistica deosebita, in care a bifat si un double-double.

In urma rezultatelor intregistrate sambata, iata cum arata tabloul semifinalelor pentru luni, 13.02.2023:
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – SCM U Craiova (ora 17:15, in direct pe DIGI SPORT)
CSM CSU Oradea - CSM Athletic Constanta (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)

Reamintim ca ultimul act al Final 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023 se va desfasura miercuri, 15.02.2023, de la ora 19:00, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT.

Parteneri