Foto

Sepsi Sic Sf. Gheorghe a cucerit pentru a sasea oara consecutiv laurii LNBF

Echipa ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a reusit, sambata seara, sa obtina cel de-al saselea trofeu dedicat campioanei Ligii Nationale de Baschet Feminin, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul principal Zoran Mikes si-a adjudecat finala LNBF in confruntarea cu rivala FCC Baschet UAV Arad, cu scorul general de 3-2. In partida decisiva gazduita sambata seara de Sepsi Arena, echipa locala s-a impus cu scorul de 78-60, astfel ca gruparea din Covasna obtine un nou event national.

Sepsi Arena din Sf. Gheorghe a gazduit, sambata seara, meciul decisiv din cadrul finalei Ligii Nationale de Baschet Feminin, sezonul 2021-2022, care a adus fata-n fata pe parchetul modernei arene din Covasna pe marile rivale ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe si FCC Baschet UAV Arad. Desfasurata intr-o atmosfera de mare sarbatoare, generata de un public admirabil, care a umplut pana aproape de refuz tribunele Sepsi Arena, partida decisiva a fost dominata clar de echipa locala, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria fara dubii a gruparii coordonate de antrenorul principal Zoran Mikes, cu scorul de 78-60 (22-9, 23-18, 14-16, 19-17).
Statistica meciului decisiv din finala LNBF – vezi AICI

Succes care inchide finala LNBF, sezonul 2021-2022, cu scorul general de 3-2, iar ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe obtine astfel pentru a sasea oara consecutiv trofeul decernat campioanei Romaniei. O performanta de invidiat, dublata si de adjudecarea Cupei Romaniei, feminin, sezonul 2021-2022, astfel ca ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe reuseste sa obtina si un nou event national in baschetul feminin romanesc. De partea cealalta, finalista FCC Baschet UAV Arad ramane cu satisfactia de a fi avut un sezon deosebit, castigand si ambele meciuri disputate pe teren propriu in ultima faza, sezon care s-a finalizat cu obtinerea medaliilor de argint LNBF.

In urma acestui rezultat care a pus astfel capat sezonului LNBF, coroborat si cu faptul ca CSM Satu Mare a dispus in urma cu o saptamana in finala mica de Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanta, cu scorul general de 2-0 (65-52 si 67-54), dar si cu restul partidelor de clasament, iata cum arata ierarhia finala a editiei 2021-2022:

1. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe (antrenor Zoran Mikes)
2. FCC Baschet UAV Arad (antrenor Bogdan Bulj)
3. CSM Satu Mare (antrenor Miguel de Jesus Lopez Alonso)
4. Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanta (antrenor Miroslav Popov)
5. BC Sirius Muresul Tg. Mures
6. CSM Alexandria
7. ACS KSE Tg. Secuiesc
8. Universitatea Cluj-Napoca
9. CSM Targoviste
10. Agronomia Bucuresti
11. CSTB CSU Olimpia Brasov
12. Rapid Bucuresti
* AC Triumf Botosani s-a retras din competitie

Rezultate, statistici si clasamente pot fi vizualizate pe pagina oficiala – vezi AICI

Parteneri