Foto

Sepsi Sic Sf. Gheorghe a cucerit trofeul Final 8 Cupa Romaniei, feminin, editia 2022-2023

Echipa feminina ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a reusit sa se impuna clar, in aceasta seara, in fata rivalei FCC Baschet UAV Arad, cu scorul de 109-63 (40-19, 26-11, 26-18, 17-15), in ultimul act al Final 8 Cupa Romaniei, feminin, sezonul 2022-2023. Astfel, baschetbalistele pregatite de antrenorul Zoran Mikes au castigat pentru a sasea oara consecutiv mult ravnitul trofeu, campioana en-titre LNBF aducand pentru a opta oara Cupa Romaniei in vitrina clubului. La festivitatea de premiere din finalul evenimentului gazduit de Sepsi Arena au fost acordate mai multe premii individuale din partea organizatorilor iar daneza Maria Steen Jespersen a fost declarata cea mai buna jucatoare a finalei si a primit din partea Mozzart Bet Romania trofeul ”Player of the Final”.

Sespi Arena a imbracat din nou haine de sarbatoare in aceasta seara la ultima confruntare din cadrul Final 8 Cupa Romaniei, feminin, sezonul 2022-2023, finala dintre marile rivale ACS Sepsi Sic Sf. Gheorge si FCC Baschet UAV Arad atragand in tribunele modernei arene peste 2000 de fani ai baschetului si nu numai. Dupa un parcurs fara greseala in actualul sezon al Cupei Romaniei, cele doua echipe care domina si LNBF s-au intalnit previzibil si in ultimul act al competitiei KO. Neinvinsa in sezonul intern, ACS Sespsi Sic Sf. Gheorghe si-a dominat clar adversara inca de la debut si a reusit sa mareasca diferenta o data cu trecerea timpului, astfel ca la pauza mare tabela de marcaj indica deja un avantaj consistent pentru gazde, scor 66-30. In partea a doua a finalei oaspetele si-au mentinut initiativa pe teren si si-au marit constant avantajul, cvartetul format din Jespersen, Cave, Hristova si Parau facand diferenta. Dupa un meci aproape fara istoric, in care gazdele au facut un adevarat galop de sanatate, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a impus cu scorul de 109-63.

In cadrul finalei CRBF au avut loc si doua momente emotionante, aclamate la scena deschisa de asistenta prezenta in numar mare in tribunele arenei:
- fostele glorii ale baschetului Kato Vancsa, Emese Papp si Gyongyver Simon au primit din partea secretarului general FRB, Dan Berceanu, cate o placheta omagiala pentru intreaga cariera, in semn de apreciere pentru sprijinul adus la dezvoltarea baschetului din Sf. Gheorghe.
- comisarul FRB, Radu Vaida, a primit o placheta omagiala din partea presedintelui CRAC, Marius Marinescu, in semn de recunostinta pentru cariera de arbitru si comisar intinsa pe mai multe decenii.

Totodata, la festivitatea de premiere, reprezentantii FRB prezenti la eveniment, managerul general Catalin Burlacu, secretarul general adjunct Svetlana Simion si directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu, le-au multumit reprezentantilor administratiei locale, respectiv Primariei municipiului Sf. Gheorghe si Consiliului Judetean Covasna, pentru sprijinul si contributia avute la dezvoltarea si promovarea baschetului, si le-au oferit plachete omagiale, in vreme ce clubului ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe i-a fost oferita o placheta pentru organizarea ireprosabila a turneului final al CRBF.

In aplauzele publicului, au fost oferite de catre organizatori mai multe premii speciale individuale, in vreme ce partenerul FRB, Mozzart Bet Romania, a oferit trofeul dedicat celei mai valoroase jucatoare a finalei:

Player of the Final – Maria Jespersen
Cea mai buna marcatoare a finalei – Maria Jespersen
Cea mai buna aparatoare – Khadijiah Cave
Cea mai buna pasatoare – Annemarie Godri-Parau
Cea mai buna recuperatoare - Khadijiah Cave

Momentul mult asteptat al serii a venit in momentul in care trofeul a ajuns in mainile capitanului gazdelor, publicul aclamand minute in sir performanta realizata de ACS Sespsi Sic Sf. Gheorghe, care a cucerit astfel pentru a sasea oara consecutiv Cupa Romaniei si pentru a opta oara din istoria clubului.

Rezultate si statistici din CRBF - AICI

Parteneri